Lukijoilta: Juha Tapio ja ”Ukko-Nooa”

Kuten tavallista, euroviisukilpailut menivät Suomen osalta taas kerran penkin alle, kun ”rarure” pääsi peräti pistesijalle 23 ja jätti vain Itävallan ja Irlannin taakseen.

Aivan kuin odotetusti, kaikki Oikeat Pohjoismaat, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti pääsivät mukaan tuon valotehosteilla ja pelletempuilla oikean laulamisen sijasta lähinnä ulinakonsertiksi muuttuneen ”euroviisuilun” loppukilpailuun!

Sopii siis todella kysyä, eikö täällä osata edes ulista niin kuin muualla.

Onko suomalainen ”osaaminen” todella näin huonoa, että meille aivan kuin halutaan saada tuo iänikuinen jumbosija? Missä on itsekunnioitus ja halu menestyä ilman iän-ikuisia ”kainolosauvoja”?

Jos nykytyyliin kädet heti avuttomina pystyyn nostaen olisi toimittu talvi- ja jatkosodassa, niin täällä taitaisi olla valtakielenä venäjä ja Suomenkin euroviisuedustaja luonnollisesti edustaisi Venäjän valtakuntaa!

Puuttuuko nykypäivän lähinnä Sven Dufvan kaltaisiksi muuttuneilta suomalaisilta halukin kaikenlaiseen pärjäämiseen tässä maassa, josta kaikki todellinen ”osaaminen” ja ”tietotaito” on joko myyty Norjaan tai ulkoistettu vaikkapa Indokiinaan? Nähtävästi.

Kun näitä jumbosijoja taatusti jatkossakin on tarjolla, niin eikö ensi vuonna Hollantiin voitaisi lähettää vaikkapa laulaja Juha Tapio laulamaan Ukko-Nooaa huilun säestyksellä.

Ei tule Ylelle kalliiksi ja lisäkustannuksia euroviisuvoitosta ei tarvitse korotetun yleveron muodossakaan periä!

Kaiken huipuksi tuolla vanhalla, Suomen toivotonta pysähtyneisyyttä ja vanhoillisuutta korostavalla ”viisulla” on perinteitäkin aina 1700-luvulta saakka.

Erkki Rantamäki

Vaasa

Kommentoi