Lukijoilta: Jukka Mäkynen vastaa Lotta Alhonnorolle

Kiitos Lotta Alhonnorolle mielipiteestäsi 20.7. Ilkka-Pohjalaisessa, vaikka kirjoituksesi olikin täynnä olettamuksia ja asiavirheitä.

Ensinnäkään kirjoitukseni ei ollut vihamielinen, vaan sananvapauden ja perustuslain mukaista kritiikkiä Pride-tapahtumaa kohtaan, joka on mielestäni mennyt liian pitkälle.

Valtuutettu Alhonnoro, nostat itsesi tuomariksi, koska kirjoituksessa määrittelit minut jo rikolliseksi, jonka kirjoituksia ei saisi julkaista. Asiasta on jätetty vasta rikosilmoitus. Se ei tarkoita, että minut olisi jo tuomittu. Jätetään tuomitsemiset viranomaisille.

Jos kuitenkin palataan todellisuuteen ja pysytään faktalinjalla: EU ei ole määrännyt Puolalle ja Unkarille mitään sakkoja tai rangaistuksia oletetuista ihmisoikeusloukkauksista. Asiasta on vasta keskusteltu, eikä tämä ole edennyt edes EU-tuomioistuimeen saakka.

Joten, hieman faktojen tarkistamista ilman tuomarointia kaipaisin sinulta. Luulenpa, että Puolan ja Unkarin sakkouhka ei edes etene keskustelua pitemmälle, koska Brexit on vielä tuoreessa muistissa. Tuskin Puolaa ja Unkaria ollaan erottamassa, eikä EU voi sääntöjensä vastaisesti puuttua jäsenvaltioiden itsemääräämisoikeuteen.

Liikennemerkeistä sen verran, että vaikka uudistus on osa tieliikennelain uudistusta, siinä korostuu sukupuolineutraalisuus. Tämä on otettu korostetusti esiin, koska sukupuoli-ideologia on tässäkin taustalla. Turha yrittää vakuuttaa, etteikö näin olisi.

Minua eivät uudet liikennemerkit ahdista, vaan se kiireaikataulu. Miksi tämä pitää tehdä pandemian ja talousongelmien keskellä? Siirtymäaika on 10 vuotta, mutta sukupuolineutraalit merkit ovat jonon kärjessä ja valmistuspajalla on töitä puskettu hikihatussa, kertoo Yle-uutiset.

Henkilötunnuksen päivittämisessä ei ole kysymys todellakaan tunnuksien loppumisesta. Tämä on täyttä puppua. Taas verhotaan asia selityksillä, että uudistus on pakko tehdä. Ei ole pakko!

Tällainen uudistus, jota esitetään vielä hieman kyseenalaisin perusteluin, tulee aiheuttamaan täysin turhia kustannuksia julkiselle sektorille sekä kaikille yrityksille, joiden asiakasrekisterissä esimerkiksi käytetään henkilötunnuksia. Finanssiala ry:n mukaan tällainen muutos saa “miljardiluokan” hintalapun. Ei maalaisjärjestä tietoakaan, vaan mennään ideologia edellä ja ajankohtakin on täysin väärä.

Meillä perussuomalaisilla on slogan: “Asiat tärkeysjärjestykseen!” Tämä kannattaisi sisäistää myös siellä vihervasemmistossa, kun ideologia menee järjen edelle.

Jukka Mäkynen

kansanedustaja (ps.)

Vaasa

Kommentoi