Lukijoilta: Kaksi väärinymmärrystä hallituksessa

Nyt jo edesmenneessä Antti Rinteen hallituksessa ymmärsivät toisensa väärin keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ja pääministeri Antti Rinne. Loppu onkin jo historiaa, mutta paljon ehti tapahtua parin päivän aikana.

Antti Rinne antoi ay-jyrien huudattaa itsensä demarien puheenjohtajaksi Seinäjoella noin viisi ja puoli vuotta sitten. Hänen puoluejohtajuutensa huipentui niukkaan voittoon parlamenttivaaleissa viime keväänä.

Antin kokemus on tähän asti ollut ay-liikkeen johdossa ja ehkä hänen johtamistapansa olivat vieläkin vähäsen liikaa sieltä peräisin. Ennen hän hankki tukensa ”äkkivääriltä” ay-väeltä. Nyt se piti hankkia poliitikoilta.

Se piti kuitenkin hankkia muunkin värisiltä poliitikoilta, kuin niiltä ”äkkivääriltä” oman puolueen jäseniltä ja sitä Antti ei oikein ehkä osannut. Siksi tuli niitä fibauksia sinne ja tänne, ja oliko loppu Postin lakon sekoilussa?

Kaatoiko Sirpa Paateron sekoilu myös koko hallituksen? Hän vakuutteli tehneensä siinä pelkästään oikeita ratkaisuja vielä lähes koko viime viikon.

Miksi hänen piti lähteä, mikäli hän oli tehnyt pelkästään oikeita ratkaisuja?

Oikeita taikka vääriä, mutta nyt Sirpa on sairaslomalla.

Ainoa joka teki oikean ja kokeneen poliitikon ratkaisun, oli Anna-Maja Henriksson RKP:stä. Hän antoi tukensa hallitukselle.

Rauno Jokiniemi

Noormarkku

Kommentoi