Lukijoilta: Kannatetaanko Lapualla Suur-Unkaria?

IKL-paidat herättivät maanlaajuista huomiota. Kaikkia asiaan liittyviä puolia ei sivistyslautakunta ollut riittävästi pohtinut.

4.6., lippujuhlapäivänä oli kulunut 80 vuotta talvisodasta ja ajasta, jolloin unkarilaiset vapaaehtoiset saapuivat Lapualle. He eivät ehtineet rintamalle asti.

Unkarin kansa koki kovia toisessa maailmansodassa. Lapualla puhunut unkarilainen tuntui lehtitietojen mukaan haaveilevan Suur-Unkarista, naapurimaihin jääneiden unkarilaisten yhdistämisestä yhdeksi valtioksi.

Sielua kouraisi, kun tällaisista haaveista lukee. Unkari ei ole nykyisin mikään demokratian mallivaltio. Mitä naapurit sanovat näistä haaveista?

En usko, että kaupunki, seurakunta tai edes Unkari-seura haluavat virallisessa juhlassa yhtyä tämän kaltaisiin haaveisiin. Yksityisesti esitetyt mielipiteet ovat eri asia.

Joten tarkkuutta sivistyslautakunta, kulttuuritoimi, seurakunta.

Rakveren historiallinen jälki Lapualla -ajatuksen ovat tyrmänneet sivistyslautakunta ja kulttuuritoimi. Uusi kaupunginjohtajamme Satu Kankare ei ole tehnyt elettäkään asian hyväksi, vaikka hänellä olisi velvollisuus jatkaa edeltäjien työtä. Kysyä voi vaikka kaupunkineuvos Paavo Latva-Raskulta.

Pentti Kangasluoma

Lapua

Kommentoi