Lukijoilta: Kansa petettiin kolmasti

Kansalaiset riensivät innolla eduskuntavaaleihin kertomaan mielipiteensä maan asioiden hoidosta ja sen suunnasta. Mutta mitä he saivatkaan?

Iso osa äänestäjistä kääntyi perussuomalaisten puoleen, joko suurin toivein tai protestina Sipilän hallituksen politiikalle. Persut saivatkin huomattavan vaalivoiton.

Edelle kiri kuitenkin SDP, jonka puheenjohtaja sai hallitustunnustelijan aseman. Alkukierroksella Rinne toisteli suu virneessä, että kaikki puolueet ovat samalla viivalla – paitsi persut. Näin mitätöitiin joka viides äänestäjä.

Toinen petos oli keskustan ja Sipilän lupauksen pyörtäminen siitä, että äänestäjien antama epäluottamuslause otettaisiin huomioon ja puolue jäisi oppositioon.

Näin ei käynyt, vaan ”hillotolpat” houkuttivat enemmän, kuin kansan ääni. Keskusta vieläpä kiristi Rinnettä maakuntahimmelillään, jota vastaan kansa äänesti. Pettääkö Kepu aina?

Kolmas petos osuu eläkeläisiin ja työttömiin. Vappusatanen on jo kutistunut viideksikympiksi ja loppukin haihtuu kustannusten korotuksiin ja etuuksien laskuun, joten reaalista korotusta pieneläkkeisiin ei tule.

Myös aktiivimalli ja jopa kikyily luvattiin suureen ääneen peruuttaa, mutta siihenkään ei enää ole aikomusta.

Kärjenmäen Akatemia

Seinäjoki

Kommentoi