Lukijoilta: Kansanvallan kivijalka on rapistunut

Totuus ei ole mielipide. Kun totuutta ollaan politiikassa hakevinaan, kyse on vain vallasta. Vuonna 2020, että pääsee itse mikrofonin taakse selittämään, kuinka koronaa pitäisi hoitaa.

Ei valta totuudelle perustu. Se perustuu sopiville mielipiteille.

Siihen, mikä meille passaa. ”Toden” sanat on helppo hukuttaa kyseenalaistamalla motiivit, takertumalla yksityiskohtiin ja puhumalla aivan muusta.

Koska järjestelmä toimii näin, ihmisten kohtelu, heidän arkensa hoito, niin peli on hallittava. Sanonkin nykyisen hallituksen ministereille:

Älkää provosoituko. Vaihtoehto on joka tapauksessa huonompi. Nuoruus tulee vastaan ja ärsytys tuottaa pääministerilläkin liikaa puhetta.

Olin kanssa lamavuosina luokkaretkellä Helsingissä ja seurasimme kyselytuntia. Oppositio ryöpytti moneen mieheen, syvän tuohtumuksen vallassa, ja Viinanen nousi. Vastaus kesti 30 sekuntia. Narinan ydin oli, että mennään jo eteenpäin. Tapasin hänet sittemmin Sodankylän Alkossa. Kättelimme, kiitin paineen sietämisestä kansakunnan puolesta.

Eduskunnassa on monta tolkun ihmistä. Heille sanonkin, että vaikka tämä nyt on tällaista, ja asiat eivät ole kyllä kyllä tai ei ei, älkää silti unohtako, mitä mummat teille lapsena opettivat.

Jarmo Lintala

äänestäjä

Seinäjoki

Kommentoi