Lukijoilta: Kaskinen on itsenäinen

Kaskisissa piti sitten jo toiseen kertaan äänestää kaupungin itsenäisyyden puolesta. Lopputulos oli taas sama: Kaskinen halutaan pitää itsenäisenä. Montako kertaa asiasta pitää äänestää: 5 kertaa vai 33 kertaa?

Voimavaroja kulutetaan tämän kaltaiseen turhaan toimintaan, kun ihan oikeitakin asioita pitäisi hoitaa.

Kaskinen ei ole kriisikunta, koska kirjanpidollista ylijäämääkin on noin kuusi miljoonaa. Lähikunnista Teuva sai valtionapua 0,7 miljoonaa euroa, hakiessaan tiettävästi 0,9 miljoonaa. Kauhajoki sai köyhäinapua miljoonan. Kaskinenkin haki, mutta sille ei myönnetty senttiäkään.

Tämä avustuksia jakava valtiotahoinen instanssi kyllä kykeni näkemään Kaskisten taloudellisen tilanteen, niin kuin muidenkin eikä Kaskinen ollut oikeutettu saamaan tukea.

Koko tämä tavoitteellisuus Närpiöön liittymisestä on tätäkin taustaa vasten hyvin kestämättömällä pohjalla, kun sitä siis on perusteltu Kaskisten selviytymättömyydellä taloudellisesti.

Lisäksi on erityisen häpeällistä tässä se, että kuntalaisten äänestäessä kuntaliitoksesta, oli selvä enemmistö kuntaliitosta vastaan!

Nyt pitää vain ryhtyä tekemään niitä päätöksiä ja karsia paisunut kulurakenne kunnan väestömäärään oikeassa suhteessa. Lisäksi tutkia ja selvittää paremmin asioiden taustat. Mikäli joku tarjoaa jatkossa joululahjan kauniisti paketoituna ja kertoo siellä olevan 100 miljoonaa euroa, mutta lahjan saaminen edellyttäisi miljoonan euron etumaksun antamista, ennen avaamista, niin silloin pitää hälytyskellojen soida.

Kaskisissa on tähän asti eletty Botnian jälkeisessä krapulassa, mutta nyt on aika ymmärtää, että ne isot investoinnit tulevat todennäköisimmin sinne, jossa osataan hoitaa omat asiat kuntoon eikä vaikeitakaan päätöksiä jätetä tekemättä.

Kaskisissa on loistava tulevaisuus, koska tämä kaupunki on sijainniltaan ja satamineen vielä suurelta osiltaan löytämättä. Lisäksi väestö on sijoittuneena hyvin pienelle alueelle, joka on suuri etu. Verratkaapa esimerkiksi Kristiinaan, jossa syrjäkylältä voi olla matkaa kaupungin keskustaan 70 km, Kaskisissa 2 km!

Kaskisten tulee olla kaikille asukkaille hyvä paikka asua jatkossakin, kielestä riippumatta. Kaskisten ja kaskislaisten tulee olla yksimielisiä, vaikka kaupunki onkin kaksikielinen.

Tuomo Kangas

itsenäisestä Kaskisista

Kommentoi