Lukijoilta: Kaupungin kehittäminen muutoksessa

Ilkka-Pohjalaisen mielipideosastolla ja sosiaalisessa mediassa on käyty viime aikoina mielenkiintoista keskustelua Sedun uudesta kampuksesta ja torille rakentuvasta paviljongista.

Sosiaalisessa mediassa on kommentoitu myös Lakeuden puiston skeittiparkkia ja kohta varmaan käydään vääntöä uudesta Aallokosta, tai mikä nyt sitten ikinä tuleekaan olemaan seuraava rakennuskohde.

Mielestäni on hienoa, että kaupunkilaiset ottavat aktiivisesti kantaa ja ovat kiinnostuneita kaupungin kehittämisestä. Tämä kaupunkilaisten mielenkiinto meidän tulisi pystyä kanavoimaan paremmin ja oikein.

Nykyinen kehittämismalli, jossa asukkaat pääsevät kommentoimaan valmiita suunnitelmia, johtaa ikävä kyllä juuri näihin somemyrskyihin ja suunnittelupöydälle palautuviin suunnitelmiin.

Oma ehdotukseni on, että me parannamme kaupunkilaisten osallistumismahdollisuuksia ja muokkaamme nykyisiä kehittämisprosesseja siten, että niissä käytetään osallistavia menetelmiä aktiivisemmin ja monipuolisemmin kuin nyt.

Esimerkiksi Keskustorin paviljonkirakennuksessa olisi pitänyt paremmin ottaa huomioon loppukäyttäjät ja suunnitella rakennus uudestaan käyttäjien muuttuessa. Alvariniaankin olisi voinut olla yhteydessä jo hyvissä ajoin ja keskustella asiat lävitse ennen kuin suunnittelu olisi edennyt kovin pitkälle.

Tehdään seuraavalla strategiakaudella Seinäjoesta aktiivisesti asukkaitaan kuunteleva kaupunki ja uudistetaan kaupungin kehittämisprosessit rohkeasti asukkaiden osallistumista aktivoivaksi. Tarvitaan vain ripaus rohkeutta ja keskinäistä arvostusta.

Ilkka Latomäki (kok.)

kuntavaaliehdokas

Seinäjoki

Kommentoi