Lukijoilta: Kemi, Lapin Vaasa

Poikkesin taas Pohjanmaalla ja lukaisin siinä nipun lehtiä. 10.2. Ilkka-Pohjalaisesta osui silmiini Pohjanmaan Kokoomusnuorten varapuheenjohtajan Jaakko Koskelan kirjoitus. Siinä kummasteltiin vaasalaisten halua säilyttää siilot ja saippuatehdas, tai sen rauniot. Suurimpana keskusteluna hänen mielestään on nyt yleisövessan rakentaminen.

Tästä Vaasaan muuttaneet opiskelijat saattavat saada negatiivisen kuvan kaupungista. He eivät ehkä haluakaan muuttaa pysyvästi kaupunkiin, johon he onnistuivat omalla toiminnallaan luomaan yhden maamme pahimmista koronatilanteista. Uskon kylläkin, että siilojen, saippuatehtaan (tai sen raunioiden) tai Kuntsin rannan yleisövessan kohtalolla ei ole merkitystä siihen, haluaako joku kaupunkiin jäädä.

Työpaikoilla kylläkin on.

Koskela maalaili kauhukuvaa Kemistä. Pelkäsi, että Vaasa on tulevaisuudessa Pohjanmaan Kemi. Mikä kamala painajainen. Kaupunki on riippuvainen kahdesta suur... Hetkinen, eikös Vaasakin olisi ilman Wärtsilän ja ABB:n kaupungissa oloa hieman erilainen? Olkaa Vaasa ja Kemi onnellisia, että on kaksi suuryritystä. Joillakin on vain yksi, kaikilla ei sitäkään.

Miksi Koskelaa kiusaa juuri Kemi?

Kokoomusnuorten varapj:tä saattaa ärsyttää kaupungin poliittinen tilanne. Vasemmistovetoinen kaupunki ei vaan suostu vaihtamaan väriä. P-a kylä ja päätökset sen mukaisia. Mutta tämä kaupunki onnistui saamaan miljardiluokan investoinnin kaupunkiinsa. Tätä hehkutettiin ihan pääministerin suulla.

Kaupungin asuntokauppa lähti huimaan nousuun. Kauppoja tehtiin jopa asuntoja näkemättä. Työpaikkoja syntyy merkittävä määrä. Ties vaikka joku Vaasassa opiskeleva löytäisi Kemistä töitä.

Asun nykyään Lapissa ja Kemi on tullut tutuksi.

Pitänee seurata myös Kemin lehtiä, josko sieltä löytyisi kirjoitus, jossa kehotetaan kaupunkilaisia äänestämään edelleen viisaasti, että eivät olisi jatkossa Lapin Vaasa.

Timo Mäkynen

Seinäjoen poika Lapista

Kommentoi