Lukijoilta: Keskusta ja kokoomus eivät pettäneet ylistarolaisia

Sami Kilpeläinen väittää virheellisesti kirjoituksissaan (I-P 17.5. ja Pohjankyrö 14.5.) keskustalaisten ja kokoomuslaisten pettäneen ylistarolaiset Pelmaan risteysasiassa. Oikaisen Kilpeläisen väitteen.

Pelmaan risteysjärjestely oli lausuntopyynnöllä kaupunginhallituksessa 5.3.18. Kokousta ennen ylistarolainen valtuutettu Esa Nuottivaara oli yhteydessä minuun. Hän kertoi, että hän on elinkeinoyhtiö Into Seinäjoen puheenjohtajana järjestämässä Ylistaron yrittäjien johtohenkilöille tapaamista paikallisten kansanedustajien kanssa. Tapaamisessa Ylistaron yrittäjät esittelivät oman vaihtoehtonsa Pelmaan risteysasiassa.

Valtuutettu Nuottivaara painotti minulle ja keskustan hallitusryhmälle, että Ylistaron yrittäjien vaihtoehdon selvittäminen pitää saada Seinäjoen kaupungin lausuntoon kannanottona tieviranomaisille. Esitin kaupunginhallituksessa 5.3.18 keskustan hallitusryhmän puolesta yrittäjien esittämän tielinjausvaihtoehdon selvittämistä. Esitys sai kannatusta. Se tuli kaupunginhallituksen päätökseksi ja lähti kaupungin virallisena kannanottona tieviranomaisille.

Keskusta ja kokoomus eivät pettäneet ylistarolaisia. Pelmaan risteysasiassa on kuultu alueen asukkaita ja yrittäjiä. Kuten edellä kerroin, myös näkymätöntä pohjatyötä Pelmaan asiassa on tehty ylistarolaisten kuulemiseksi ja näkemyksien esiin tuomiseksi. Kyseisessä tieasiassa Seinäjoen kaupunki ei ole toteuttava tekijä.

Yhteisiä asioita hoidetaan yhteistyöllä toisia arvostaen, ei riitaa ja vastakkainasettelua kylväen.

Irene Turenius (kesk.)

Valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginhallituksen jäsen 2017–19 Seinäjoki

Kommentoi