Lukijoilta: Keskusta ja kokoomus pettivät ylistarolaiset

Ylistaro on päätetty motittaa. Kari Homin kirjoittaman ”munkkilatinan” jälkeen on syytä avata, miten tähän on tultu.

Homin muisti on valikoiva, niin kuin keskusta- ja kokoomuspäättäjillä Seinäjoella useimmiten. Homin johtama kaupunkiympäristölautakunta päätti 17.1.2018, että se hyväksyy uuden järjettömän tielinjauksen ja Asulan liikealueen tieyhteyden katkaisemisen. Vain Ritva Västi esitti asian palauttamista valmisteluun.

Homilla tuntuvat rivit pomppivan myös kaupunginhallituksen päätöstä luettaessa. Seinäjoen kaupunginhallitus 5.3.2018 yhtyi Ylistaron Yrittäjien muistutukseen Pelmaan tieliittymästä. Toisin kuin hänen johtamansa lautakunta.

”Ylistaron alueen palveluille aiheuttamien uhkien minimoimiseksi tutkitaan myös vaihtoehto, jossa Vt 16 Lapuan suunnasta kaartaisi vasemmalle ennen nykyistä Pelmaan risteystä, jatkuisi lyhyen matkaa Vt 18:n nykyisellä linjalla ja kaartaisi oikealle kohden Vt 18:n uutta linjaa. Eli tutkitaan Ylistaron yrittäjien vaihtoehto.” Tällä olisi turvattu Asulan liikealueen kiinteistöihin suora pääsy uudistettavalta valtatielinjaukselta. Unohtiko joku viedä viestin elyyn?

Piia Katteluksen ensimmäisenä allekirjoittamaan valitukseen on yhtynyt Asulan liikealueen yrittäjät ja 600 ylistarolaista.

Suora kysymys Kari Homille ja muille keskustan ja kokoomuksen valtuutetuille: Miksi Ylistaroon ei ole saatu 12 vuodessa osayleiskaavaa? Vai onko se savolainen projekti: aloittamista vaille valmis.

Sami Kilpeläinen

agronomi ja valtiotieteiden maisteri

Kommentoi