Lukijoilta: Keskustan on puolustettava oikeita arvoja

Kymmenien vuosien saatossa on aina maalaisliitto/keskusta ollut yhtenä rakentavana tekijä suomalaisessa politiikassa. Kompromisseja on täytynyt tehdä, mutta aina piti pitää myös omasta vakaumuksesta ja alkiolaisuuden perusarvoista kiinni.

Miten tämän päivän keskusta on vajonnut lähes ”pienpuolueiden” tasolle galluplukujen perusteella? Jo pitemmän aikaa olen odottanut keskustalta omia voimakkaita ehdotuksia ja tekoja, eikä vaan myötävirtaan laskemista. Kuten keskustaryhmän vetäjä Antti Kurvinen totesi Ilkka-lehdessä torstaina, on uskallettava uida myös vastavirtaan. En tarkkaan ymmärtänyt lauseen kokonaissisältöä, mutta nyt pitäisi keskustan tulla esille niillä arvoilla ja odotuksilla jota kenttäväki vielä jaksaa odottaa.

Ennen joulua joka media ”toitotti”, että ei vain saa lapsille pitää kirkossa joulujuhlaa ja erittäin vaarallista on uskonnonopetus, jos siinä mainitaan Raamatun totuuksia. Meillekin, Alajärven luottamushenkilöille tuli jo varhain syksyllä viranhaltijalta pelote, jos ei totella mitä jokin opetusministeriön virkamies on päähänsä saanut.

Edellä mainitut asiat eivät ole puolueisiin sidottuja, mutta keskustan perusperiaatteisiin on aikojen alusta lukien kuulunut kunnioitus korkeimman johdatukseen jota myös lapsille tulisi totuudenmukaisesti opettaa.

En ole vielä yhdenkään eri vieraissa maissa matkanneita, tai sinne muuttaneita, että heidän vuokseen on esimerkiksi heidän uskonnonopetusta muutettu, päin vastoin. Meillä pitäisi pitää kunnia-asiana perusarvoja, jotka liittyvät uskontoon, lakiin ja maamme etuun katsomiseen. Nyt kaikkia perusarvoja, joilla maamme on nostettu kovalla työllä, ja sodan jättämillä jäljillä, ollaan romuttamassa.

Keskustan tulisi ottaa näihin asioihin kova kanta, sillä siniristilippumme liehuu ainoastaan tosiarvoihin perustuen.

Maaseudun ja kaupunkilaisten kuilu sen kuin suurenee ja maaseudun väki vähenee, elinkeinot on laitettu lopettamisuhan alle, syntyvyys laskenut huimasti ja tulevaisuuden usko viedään, kun siellä elämiseen ei anneta mahdollisuuksia.

Onko EU yksin tähän syyllinen? Ei yksin, kyllä aluepolitiikkamme hoitaminen on annettu vääriin käsiin. Vihreys ja hiilineutraali ovat asioita, joista paasataan suu vaahdossa, kun samaan aikaa Australiassa on palanut metsää savuna ilmaan monta miljoonaa hehtaaria.

Turkistarhat, turveyrittäjät ja maatalous on tämän ”vihreysajattelun” takia tuomittu maapallon tuhoajiksi, vaikka he tekevät varmasti työnsä parhain päin ja paljon puhtaammin kuin muualla maailmassa.

Nyt keskustan on viimeistään aika toimia, eikä perustella sillä, että ollaan hallituksessa ja täytyy olla yhtä mieltä. Ohjelmat ovat ohjelmia, mutta maaseutu ja talonpoika eivät elä pitkään kaunopuheilla.

Kauko Ukonmäki

Lehtimäki

Kommentoi