Lukijoilta: Keskustapuolueen tulevaisuus?

Jos keskustapuolueen linja ja meininki on se, mitä Sirkka-Liisa Anttila ja Hanna Markkanen olivat Ylen radion Ykkösaamussa kertomassa, niin voi varmasti sanoa, että ei ole tulevaisuutta! Molemmat iloisina ilmoittivat, että kaikki on loistavasti, kun kannatus on 10,7 prosenttia.

Helsingin Sanomien toimittaja oli tehnyt syväanalyysin puolueen tilasta. Hän oli matkustanut tänne Pohjanmaalle puolueen syntysijoille jututtamaan tämän alueen puolueen jäseniä.

Mainitsen tässä jututetuista kaksi, maatalousyrittäjä Aki Ylinen ja professori Kari Hokkanen.

Molemmilla oli tarkka näkemys puolueen tilasta. Molemmilla synkkä, mutta toivoa on, jos suunta muuttuu ja sen on muututtava nopeasti.

Kiteytän heidän sanomansa muutamaan tosiasiaan.

Kari Hokkasen kanssa toimittaja kävi Laihialla ja siellä Santeri Alkion haudalla.

Onko siitä viitoituksesta tällä hetkellä mitään jäljellä? Tähän voi vastata, että ei ole. Seuraava kysymys on, onko niille ajatuksille kysyntää tämän päivän yhteiskunnassa?

Kari Hokkasen mielestä on, hän sanoi mm.: ”Alkio tähdensi talouden tasapainoa”.

Se ajattelu on aivan hukassa tämän päivän keskustan johdolta. Aivan niin kuin Hokkanen sanoi, Juha Sipilällä oli ja on kyky ajatella talousasioita, hänen virheensä oli ajatella ja yrittää toimia yksin, ei joukkueena.

Aki Ylinen myönsi, että oli suuri virhe mennä tähän hallitukseen. Hän kertoi olleensa aluksi hallitukseen menemisen kannalla. Sivumennen; kävin kansaedustaja Pasi Kivisaareen kanssa tästä asiasta väittelyn.

Minä pidin sitä ehdottomana virheenä ja Pasi puolusti.

Onko keskustalla tehtävää tämän päivän yhteiskunnassa ?

Vastaan, että ei ole. Tai, jos puolue halutaan pelastaa, niin pitää ruveta olemaan jotakin mieltä!

Vihreät ovat jotakin mieltä ja se näkyy kannatuksessa, perussuomalaiset ovat jotakin mieltä ja se näkyy kannatuksessa. Meidän äänestäjien tehtävä on sitten määritellä, onko puolue oikealla linjalla.

Kun kannatus on 10,7 %, silloin ei ole mitään linjaa ja sen naiset sinä aamuna minulle selkeyttivät.

Otan nyt lopuksi yhden esimerkin: Markkanen lopettaisi turpeen polton vaikka heti, sitten puolue pitää lentoveroa näpertelynä. Kysyn ihan vakavasti: Kumpi saastuttaa ilmaa maailmanlaajuisesti enemmän, turha lentäminen vai turpeen polttaminen?

Seppo Ylilammi

Kortesjärvi

Kommentoi