Lukijoilta: Kiinteä yhteys Uumajan ja Vaasan välille

Västerbottenin Moderater ja Pohjanmaan Kokoomus haluavat vahvistaa rajat ylittävää yhteistyötämme ja näkee, että strategisesti tärkeä itä–länsi-liikennereitti voi luoda yhtenäisen työmarkkina-alueen, joka hyödyttää alueidemme ja maittemme kehitystä.

Monien vuosien yhteistyön jälkeen meillä on nyt maailman ympäristöystävällisin lautta, Aurora Botnia, joka liikennöi Uumajan ja Vaasan välillä. On tärkeää, että meillä on käytössämme pitkäaikainen lauttaratkaisu, jolla varmistetaan rajat ylittävä yhteistyömme Ruotsin ja Suomen välillä.

Mielestämme on tärkeää jatkaa itä–länsi-liikenneyhteyksien kehittämistä, jotta voimme edelleen parantaa edellytyksiä lisätä maamme ja alueemme välistä yhteistyötä. Siksi kiinteä yhteys Merenkurkun yli on strategisesti tärkeä asia ja luonnollinen seuraava askel matka-aikojen lyhentämiseksi ja päivittäisen työmatkaliikenteen mahdollistamiseksi yhteisillä työmarkkinoilla.

Suomen Pohjanmaalle, Ruotsin Västerbotteniin ja Norjan Nordlandiin nyt perusteilla oleva pohjoismainen akkuketju on yksi syy, että tarve alentaa kuljetuskustannuksia ja lyhentää matka-aikoja on tärkeä. Näemme myös suuria yhteistyömahdollisuuksia monilla muilla aloilla, kuten terveydenhuollossa, kulttuurissa, koulutuksessa ja liike-elämässä.

Nyt on aika ottaa seuraava askel, jotta Uumajan ja Vaasan välille voidaan toteuttaa pysyvä yhteys!

Åsa Ågren Wikström

vice gruppledare

Moderaterna Västerbotten

Susanna Koski

varapuheenjohtaja, Pohjanmaan liitto

Riitta Pääjärvi-Myllyaho

varapuheenjohtaja

Pohjanmaan Kokoomus

Kommentoi