Lukijoilta: Kiitokset professori Hokkasen oikaisusta

Professori Kari Hokkanen oikaisi 18.1. julkaistussa mielipidekirjoituksessani ollutta asiavirhettä. Oikaisunne oli oikea ja kiitän siitä. Sen sijaan epäselväksi jäi arvoisan professorin näkemys väitteeseeni, ettei vaalien tuloksen hyväksymättä jättäminen ole mikään uusi ja erityisesti Donald Trumpìin liittyvä ilmiö, vaan yhtä vanha juttu kuin vaaleihin perustuva demokratia.

Kirjoituksillani, joita Ilkka – Pohjalainen vuosien varrella on julkaissut kaikkiaan 175 kpl, olen aina pyrkinyt herättämään asiallista keskustelua. Jos sellainen on tekstini johdosta syntynyt, olen mielestäni onnistunut. Asiallinen keskusteluhan on parhaimmillaan vastakkaisten mielipiteiden analyyttistä ja perusteltua esittämistä eikä hyvän keskustelun tarkoituksena voikaan olla tyrmäysvoiton hankkiminen – se puoli jääköön someen.

En malta olla lisäämättä, että oman maamme historiassa oli ajanjakso, jolloin voimakkaan poliitikon johdolla erityisesti erään Aleksanteri Frilanderin poliittiset perilliset antoivat piut paut kansan vaaleissa ilmaisemalle tahdolle, kun hallituksia muodostettiin.

Professori Hokkanen tietänee, mitä ajanjaksoa tarkoitan.

Ystävällisesti

Matti Jaakkola

varatuomari

Mustasaari

Kommentoi