Lukijoilta: Kirjasivistyksestä

Kaikilla uskonnoilla on pyhät kirjansa. Meidän uskontomme on maapallolla vähemmistönä. Viittaan tässä J. Pesosen mielipidekirjoitukseen (I-P 10.9.) Hän elää kuin laput silmillä, eikä tunnu näkevän nenäänsä pitemmälle! Suomeen uskontomme on tuotu väkivalloin ulkomailta, eikä täälläkään ole yliluonnollista Isäjumalaa palvovia uskovia kuin murto-osa kansasta.

Tekopyhiä kirjasivistyneitä kyllä riittää.

On silkkaa harhakäsitystä, että ihmisestä erillään jossain tuonpuoleisessa olisi kaikkea määräilevä Jumala! Sanoohan Jeesuskin Raamatun mukaan: ”Jumalan valtakunta ei ole tuolla tai siellä. Se on sisäisesti meissä.”

Itseänsä ”syntisenä” pitävä ihminen harhautuu totuutta etsiessään sivuraiteelle, eikä koskaan sieltä löydä etsimäänsä ennen kuin on pakko myöntää se, että synti on todellisuudessa Jumalan luomasta alkuperäisestä itsestä vieraantumista

Mitkään opit tai kirjasivistys eivät tässä auta, sillä Jumala ei ole sanoilla selitettävissä. Jeesus sanoo myös: ”Kun olette nähneet minut, olette nähneet Isän, sillä Isä ja minä olemme yhtä!” Voiko tätä enää selvemmin sanoa?

Uudesti syntyminen tarkoittaa paluuta ihmisen todelliseen olemukseen.

Ainoa kirja, jota voin suositella luettavaksi, on Echart Tollen Uusi maa. Se on ennakkoluulottomuudessaan aikamme merkittävin teos! Kirjoittaja on syvällisesti ymmärtänyt, että jokaisen ihmisen perimmäinen tehtävä on edistää Raamatun sanoin ”taivasten valtakunnan tuloa maan päälle”. Luulenpa, että hän onnistuu tässä paremmin kuin Raamattu...

Tolle ei arastele sanaa valaistuminen, mikä samastetaan idän kulttuureihin. Mutta termi on yleismaailmallinen ja tarkoittaa sellaista ihmistä, jonka puhdasta tietoisuutta eivät sanat ja kirjasivistys hämärrä. Valaistunut näkee asiat sellaisina kuin ne sisäisen Jumalamme luomina ovat. Tätä ei voi ymmärtää ennen kuin sen on kokenut.

Raamatun nimissä harrastetaan paljon väkivaltaa.

Elämässään eksyneitä houkutellaan lupaamalla todellista rakkautta, joka näiltä ihmisiltä puuttuu.

Houkutus osoittautuu pian ansaksi, josta ei ole paluuta. Omasta vieraantumisestaan vapautunut ihminen ei tunne vetoa tällaiseen, koska hän on jo vapaa sisäisistä valheista. Ennustan, että kirjaviisauksista vapaa uusi aikakausi maapallolla on jo alkanut!

Ilkka Vilkama

Alahärmä

Kommentoi