Lukijoilta: Kirkon tulee puolustaa Päivi Räsästä

Haluan puolustaa mielipiteen-, sanan- ja uskonnonvapautta sekä perinteistä avioliittoa. Raamattua on voitava tulevaisuudessakin siteerata ilman uhkaa rikostutkinnasta.

On suorastaan kansallinen häpeä, että kansanedustaja Päivi Räsänen joutuu poliisikuulusteluihin vakaumuksensa, uskontonsa ja mielipiteidensä vuoksi.

Suomalaisten on voitava jatkossakin ilmaista toisistaan poikkeavia mielipiteitä ilman pelkoa joutumisesta poliisikuulusteluun. Sananvapauteen kuuluu oikeus ilmaista myös sellainen mielipide, joka ei miellytä kaikkia. Tämä ei ole solvaamista, halventamista tai loukkaamista. Faktojen kertominen ei loukkaa kenenkään ihmisarvoa.

Olen totuuden ja suomalaisuuden puolesta. Päivi Räsänen perustaa sanomansa Raamattuun ja on perusoikeusloukkaus, että hän joutuu rikostutkintaan tämän vuoksi.

Kirkon tulisi vahvemmin puolustaa Päiviä ja hänen kaltaisiaan. Uskomme pohjaa Raamattuun. Kristinusko ja sen harjoittaminen ei saa olla ”rikollista”.

Haluan pitää kiinni oikeudesta olla kristittynä Raamatun kanssa samaa mieltä – ja myös sanoa sen julki. Tämä tulee olemaan pohjimmainen ohjenuorani Lapuan hiippakuntavaltuustossa.

Piia Kattelus

hiippakuntavaltuutettu

Seinäjoki

Kommentoi