Lukijoilta: Kivaa, Ilpo!

Suuntaan huomioni aluksi kanssakärsijöihin. Kun Ilkka ja Pohjalainen yhdistyvät, olemme miettineet tunnista tuntiin ja yön unettomassa ankaruudessa, mikä yhdistelmälehdelle nimeksi.

Oikeastaan mikään ei tunnu kelpaavan. Nimi alkaa olla kallellaan välillä Seinäjoen, välillä Vaasan suuntaan.

Liittouutiset? Yhdyssanomat? Iso-Ilkka? Uusi Pohjalainen? Tosi Pohjalainen? (Valeuutisia vastaan.) Monet varmaan ovat tapailleet samaa nimeä.

Sitten muistin, miten Seinäjoen ja Vaasan yhdistymisen varalle tein jo Pohjalaisessa julkaistun ehdotuksen aikanaan. Seinäjoki ja Vaasa. Toisesta viimeinen tavu ja toisesta ensimmäinen tavu. Syntyi yhdistelmänä myönteistä tulevaisuudenuskoa julistava Kivaa.

Olisiko samaa mahdollista jatkaa? Olisihan sitä. Tarkkasilmäinen katsoja huomaa, että sanan Ilkka alussa on kaksi kirjainta. Sama koskee sanaa Pohjalainen. Kun ne yhdistetään muodostuu sana Ilpo.

Miehen nimi. Mikä ettei. Saahan miehellä miehen nimi olla.

Kun suoritetaan yhdistelmien yhdistäminen seurauksena on Kivaa, Ilpo. Laitetaan vielä paremmaksi lopuksi huutomerkki. Kivaa, Ilpo!

Tässähän olisi jotain. Mikäpä marssiessa syysmasennuksessa postilaatikolle ja ottaa sieltä esiin sanomalehti, jonka kannessa hihkaistaan Kivaa, Ilpo!

Näen, että sekä Seinäjoelle että Vaasaan pystytettäisiin samankokoiset Ilpo-patsaat. Vuosittain valittaisiin ankarin perustein Vuoden Ilpo. Alueemme ryhtikansalainen (sopii olla nainenkin). Hän saisi palkkioksi pienoismallin Ilpo-patsaasta ja henkilökohtaisena lahjana uudet kengät lehden kustannuksella.

Meillä on nimi, vaatikaamme sitä. Kivaa, Ilpo!

Jari Ranta

Vaasa

Kommentoi