Lukijoilta: Kokemusperäisiä varoituksia mökkimaastosta – Kesä 2018

Jos tai kun huomaat lähes 30 vuotta paikallaan olleen punaisen rajapyykin siirtyneen järven rannassa, vaikka vain veneen verran, älä yritä selvittää asiaa asianosaisten kanssa. Sinua voidaan yrittää eksyttää, hämätä ja manipuloida. Jopa ymmärryskykyäsi kyseenalaistetaan. Ensijärkytyksen hellittäessä ota välittömästi yhteys poliisiin.

Ylimielisyyttäkin voi ilmetä. Saatat joutua kaivamaan läheisesi haudasta ja käymään tarkkaan läpi 30 vuoden takaisia asioita. Vastassasi voi olla oveluutta, raukkamaisuutta ja röyhkeää toimintaa.

Totuus ei pala nuotiotulessa, ei hautaudu veneen alle. Aiheutuneet aineelliset ja henkiset taakat eivät laskeudu ilta-auringon mukana järvelle. Asiat voivat olla aina silmissä, aina mielessä, aina auki. Ristiriitaiset lausunnot, tarinat ja dokumentit kulkevat kiinteistöjen mukana sukupolvilta sukupolville ja suvuilta suvuille. Tämän lajin taakat eivät kirkastu etikalla. Epäluottamus ja kitkeryys jäävät.

Vielä, jos tai kun huomaat 3 purkuvesiputkea rajallasi, vaikka rakennusmääräyspiirustukset ovat erilaiset, älä tällöinkään yritä selvitellä asiaa asianosaisten kanssa. Voit saada naiiveja korjausselostuksia kosmeettisiin seikkoihin ja manipulointiyrityksiä. Lupaukset kestävät ja kestävät. Ota rohkeasti yhteys rakennustarkastajaan.

Mielestäni totuus, rehellisyys ja oikeustaju ovat parhaita konsultteja virkatyössä, vapaa-ajalla ja eläkkeellä touhutessa. Tällöin omatunto kiittää. Tyhmänä toki voi pitää, mutta mielestäni näissä menettelyissä on menty liian pitkälle ja syvälle. Kaikki on huomattu, nähty ja kuultu, jopa moukarin iskut. Surullista, että lapsia oli mukana ”moukaritalkoissa”. Minkälaisen mallin aikuiset antavat? vain hienotunteisuus, ehkä arkuuskin, esti menemästä tilanteeseen.

Nämä kaikki ihmisten menettelyt ovat herättäneet runsaasti ihmettelyä ja kysymyksiä, sekä kiinnostusta lähellä ja kaukana. Miten tällaista voi tapahtua? Hyvä kysymys. On hyvä muistaa, että kaikki ei ole aina sitä, miltä näyttää ja kuuluu. Mielestäni tulimme hyväksikäytetyksi, koska yksi on poissa, mullan alla.

Koen velvollisuudekseni avata ja varoittaa edellä mainituista asioista ennalta ehkäisevän mielenterveystyön merkeissä. Mielestäni tällaista ei saisi kenelläkään tapahtua. Toipumiseni jatkuu. Toivon malttia mutkaisella mökkitiellä, ei enää läheltä piti tilanteita.

Totuuden parturi

Seinäjoki

Kommentoi