Lukijoilta: Kokoomuksella on hätä

Poliittiseen peliin kuuluu, että kulloinenkin oppositio aina haukkuu kulloistakin hallitusta, että se ei osaa tehdä mitään oikein. Puolue voi jatkaa näin vaalityötä vastuusta vapaana suoraan seuraaviin vaaleihin tähdäten. Yleensä puolue saa tällä tavalla houkuteltua liikkuvia äänestäjiä loikkaamaan kannalleen.

Kannatuskyselyjen mukaan kokoomus ei ole nyt onnistunut kosinnassaan. Kannatus on pysynyt viime vaalien tasolla seitsemäntoista prosentin paikkeilla. Kymmenysten heittoja tulee kyselyjen pienestä otannasta johtuen vaaleihin verrattuna. Puolueuskollinen peruskannattajakunta on näköjään pysynyt.

Korona on vienyt kaiken huomion. Hallitustakaan ei oikein passaa siitä haukkua, kun yleinen mielipide on, että hallitus on onnistunut koronan torjunnassa hyvin verrattuna Ruotsiin ja moniin muihin maihin.

Kokoomus sai revittyä koronakokonaisuudet irti sentään maskit. Vaati ministeri Krista Kiurun eroa, ettei hän ole informoinut oikein maskien käytöstä.

Hallituksessa ei ole yhtään epidemiologia eikä virologia. Olisin ollut huolestunut, jos hallitus olisi kuulematta asiantuntijoita alkanut neuvoa omin päin kansaa, kuinka kuuluu toimia välttääkseen koronatartunnan.

Alussa THL:kin haparoi niin kuin maailmallakin tehtiin. Toiseksi maskeja ei oltu varastoitu kylliksi tällaisen pandemian varalle. Niitä riitti aluksi vain hoitohenkilökunnalle.

Nyt tietoa ja maskeja on. Tartunnalta suojautuminen on omissa käsissä. Niin opiskelijoillakin. Maskisuositus ja välimatkasuositus koskevat kaikkien ihmisten välistä kanssakäymistä ja lähentelyä.

Välikysymys hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta oli myös surkeaa yritys suosionkalastelussa tässä vaiheessa, kun ei tiedetä, kuinka kauan korona päättää taloudesta ja politiikastakin.

PS kelpasi kokoomuksen kumppaniksi, kun oppositio teki välikysymyksen hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta. Vihervasemmistohallitus vei kuitenkin kokoomukselta hyvän vaatimuksen, kun hallitus jakoi rahaa yrittäjille, perinteisille kokoomuksen kannattajille.

Pyrkimys estää yrityksiä ajautumasta ohimenevän koronan takia konkurssiin on parasta työllisyyspolitiikkaa.

Kun noita työpaikkalukuja heiteltiin ilmaan, niin katsoin yhden oikean luvun TEM:n viimeisestä työllisyyskatsauksesta elokuulta. ”Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoihin elokuun aikana 55 500.”

Minusta hyvä suoritus hallitukselta. TE-toimistothan välittävät hallituksen luomat työpaikat. Eihän hallituksella ole omaa työnvälitystä.

Markus E. Myllymäki

Vaasa

Kommentoi