Lukijoilta: Kokoomuksen valikoiva sivistyneisyys

Mauno Koivisto sanoi: ”Ei pidä provosoitua, kun provosoidaan…”

Ryhtyessäni kansanedustaja Juha Mäenpään eduskunta-avustajaksi luulin, että minun olisi mahdollista säilyttää asialliset välit muiden toimijoiden kanssa. Siksi olen ollut aika lailla hiljaa tähän saakka avustajantoimessani, antaen päämieheni puhua sillä aikaa, kun minä pidän hevosta. Mutta millä säilytät, kun aikuisen näköiset ihmiset näyttävät puuhaavan tällä peliareenalla kuin pikkulapset hiekkalaatikolla – niin väkisinkin siitä sitten provosoidun.

Tavatessani kansanedustaja Häkkäsen alkuvuodesta Seinäjoella keskustelimme hyvässä hengessä melkein 30 vuotta sitten voimaan tulleiden velkasaneerauslakien ja -käytäntöjen kummallisuuksista ja niiden kummallisuuksien kiireellisistä korjaamistarpeista. Tuolloin samoin kuin aiemminkin olin saanut Häkkäsestä asiallisen kuvan – joka kuva kyllä nyt särkyi tuhansiksi sirpaleiksi Häkkäsen hengenheimolaisineen ryhdyttyä asiattomaan mutapainiin Juha Mäenpäätä koskevassa näytösluonteisessa syyteasiassa.

Yhdelle ja toiselle valkokaulusporvarille Euroopan Unionin lihapatojen äärelle mieliessään tulee vastustamaton kiusaus näytellä kaukaiselle eurooppalaiselle keisarilleen kovinkin sivistynyttä tällaisilla kannanotoillaan – jotka kannanotot keisarin hovinarrit visusti laittavat muistioihinsa vastaisen varalta.

Samalla tämä kokoomukselainen tragikomedia on bensaa liekkeihin, mikä varmasti antaa valtakunnansyyttäjälle yhä mielikuvituksellisempia syyttämisen aiheita Orwellin tarinoiden viitoittamalla tiellä. Pian tässä valtakunnassa kukaan ei enää uskalla sanoa mitään tiedustelematta etukäteen kokoomukselta ja valtakunnansyyttäjän virastolta asiasta ennakkopäätöstä.

Joku koiranleuka oli yksi päivä Facebookissa ehdottanut, että ajattelijapatsas täytyy siirtää, kun se loukkaa kaikkia, jotka eivät osaa ajatella.

Tahtomatta loukata Toiviaista, Häkkästä tai ketään muutakaan totean, että yhteiskuntamme näkyy menevän kovin tosikkomaiseen suuntaan. Sillä tiellä tänne saadaan tulemaan vilu ja nälkä.

Jorma Metsä-Ketelä

Seinäjoki

Kommentoi