Lukijoilta: Kokoomus ja persut samassa veneessä

Suomessa yleinen trendi on ollut se, että politiikassa eteenpäin haluava alkaa sättiä perussuomalaisia. Tällä saadaan medianäkyvyyttä. Näkyvintä persujen mollaaminen on ollut tietysti hallituspuolueissa, kun oppositiossa kokoomus on hivenen ollut varovaisempi.

Jokaisesta puolueesta on löytynyt joku, jonka mielestä persujen kanssa ei voi mennä hallitukseen. Tosiasiassa seuraavissa eduskuntavaaleissa persujen ja kokoomuksen on kyettävä yhteistyöhön.

Tulevaisuudelle on kaksi vaihtoehtoa. Joko seuraavakin vaalikausi mennään nykyisellä vihervasemmistokokoonpanolla tai sitten hallituksen muodostavat PS, kok., kesk ja kristillisdemokraatit sekä liike nyt.

Jos kokoomus ja persut eivät pysty yhteistyöhön, niin oppositio kutsuu hamaan tappiin asti. Jotenkin tuntuu, että kaikki kokoomuksessa eivät ymmärrä tätä, kun riidan veistä heilutetaan.

Hullua kyllä, kaikista pahiten romahtanut keskusta on kaikille tärkeä hallitusta muodostettaessa, ellei kannatus vajoa vieläkin pahemmin. Kokoomuksen ja persujen tulisi opetella pikkuhiljaa totuttelemaan ajatukseen, että yhteistyö on molemmille ainut vaihtoehto.

Omaa profiiliaan on kiva nostaa persuja haukkumalla mutta siinä voi tulla musta pekka käteen parin vuoden päästä.

Ville Hämäläinen

perussuomalainen

Vaasa

Kommentoi