Lukijoilta: Kokoomus – vaihtoehto hallituksen veronkorotuksille

Hallituspuolueiden toimesta kuntavaalien alla on puhuttu pääasiassa veronkorotuksista, progressiivisesta kuntaverosta ja uudesta veroportaasta – maakuntaverosta. Kuntataloutta ei kuitenkaan voi kestävästi tasapainottaa sillä, että ollaan jatkuvasti kuntalaisten kukkarolla. Työn verotus on Suomessa jo tapissa, eikä sitä ei voi enää kiristää. Kunnan palvelut on pystyttävä tekemään fiksummin ja tehokkaammin. On otettava käyttöön uusia toimintatapoja ja digitalisoitava palveluita.

Samalla kunnallinen piiloverottaminen ja elämisen kustannusten nousu on laitettava kuriin. Jätemaksujen, sähkönsiirtomaksujen, vesimaksujen tai muiden maksujen korottaminen ei saa olla vuosittainen automaatti. Pienistä korotuksista kertyy huomaamatta suuria summia vuositasolla.

Kokoomus vastustaa jyrkästi maakuntahallintoa maakuntaveroineen. Hallituksen kaavailema maakuntamalli rakentaisi uuden alueellisen tulonsiirtoautomaatin, joka kiristäisi verotusta ja veisi palvelut kauemmas ihmisestä. Myös pitkän aikavälin rahoitusmalli on kokonaan auki. Samalla byrokratia lisääntyy ja päätösvalta kunnan palveluista siirtyisi maakuntahallintoon ja ministeriöihin. Me kokoomuksessa haluamme, että palvelut ja päätöksenteko säilyy kunnissa – lähellä kuntalaisia ja palveluiden käyttäjiä.

Kuntavaaleissa äänestetään kuntien tulevaisuudesta. Me kokoomuslaiset tarjoamme vaihtoehdon hallituspuolueiden veronkorotuksille, maakuntahallinnolle ja -verolle. Me sanomme kyllä yrittäjyydelle, uusille työpaikoille ja kasvulle. Menestyvät yrittäjät ja yritykset ovat koko hyvinvointimme perusta, josta syntyy työtä ja hyvinvointia.

Ilman kestävää taloutta meillä ei olisi maailman parasta koulua, toimivaa terveydenhuoltoa tai hyviä liikuntapaikkoja. Kuntapäätöksenteossa tarvitaan enemmän kuin koskaan vastuullisia kokoomuslaisia päättäjiä.

Jesse Luhtala (kok.)

Pohjanmaan Kokoomus

puheenjohtaja

kuntavaaliehdokas

Seinäjoki

Kommentoi