Lukijoilta: Kommentti J. Pesosen näkemyksiin 14.6.

Ystävällisin terveisin. Olen saanut uskonnollisen kasvatuksen, joten tiedän hyvin, mistä puhut. Edustat vanhoilliskristillistä Raamatun tulkintaa. Valitsemasi lainaus Raamatusta on harhaan johtava. Uusi testamentti sisältää paljon ristiriitaisia ”totuuksia”, joista jokainen voi valita mieleisensä. Jeesus sanoi myös: ”Joka on nähnyt Minut, on nähnyt Isän, sillä Isä ja Minä olemme yhtä!” Se siitä Jumalan ja ihmisen erillisyydestä.

Kaikki maailman ihmiset ovat tasa-arvoisia Luojansa edessä. Koemme tämän vain eri tavoin.

Kuka voi sanoa, mitä on synti? Minusta se on ihmisen vieraantumista omasta sisimmästään, mistä voit löytää Jumalan. Se ei ole missään muualla.

En ajattele, että kukaan ihminen olisi maailman keskipiste. Mitä me sitten olemme? Olemme juuri tällaisina Luojan ainutlaatuisia luomuksia. Tämän voit itse kokea luovan hiljentymisen kautta. Tässä ei ole lainkaan kysymys ajatuksista, vaan pyhästä läsnäolosta, jossa ajatuksilla ei ole mitään merkitystä.

Ihmisen ajatukset ovat vain aivojen tuottamia häilyviä mielikuvia, joilla ei ole mitään tekemistä sisäisen totuuden kanssa. Kun ajattelu menettää merkityksensä, olemme kaikki yhtä läsnäolevan Jumalan kanssa.

Kun kohtaat ikuisen nykyhetken, kaikki uskonnot, opit ja kirjaviisaudet osoittautuvat turhiksi. Läsnäolevaa Jumalaa ei voi kuvitella, koska se on mielen tuolla puolen!

Todellisuuskäsitys, joka perustuu mielikuviin, on pelkkää harhaa. Se on kuin valvetilassa koettua unen näköä! Ei ihminen, vaan sanaton nykyhetki on olemassaolon keskipiste. Kun ihmisen mieli lakkaa hallitsemasta elämääsi, voit kokea ihmeellistä vapautta, sillä Raamatun sanoin totuus tekee meidät vapaiksi. Tämä ei ole minkään uskonnon toiset pois sulkeva asia, vaan näin on aina ollut!

Kuka voi kiistää sitä, minkä tiedän omasta kokemuksestani?

Ilkka Vilkama

eläkkeellä oleva lääkäri

Alahärmä

Kommentoi