Lukijoilta: Korona – Finnair – Suomi

Miten tämä on mahdollista? Kaiken kohun jälkeen Business Finlandin rahan jaosta ollaan taas suunnittelemassa 700 miljoonan yritystukea Finnairille.

Ymmärrän niin Business Finlandia kuin Finnairiakin. Molemmat viittaavat vahoihin sopimuksiin ja ohjeisiin. Entä kun pieni lounasravintola joutui laittamaan lapun luukulle? Sen toiminta loppui heti. Emmekö voi vaatia samaa hallitukseltamme? Hallituksen on oltava päivän tasalla ja tiedettävä mihin ja minne rahat menevät. Eilinen on historiaa, sen mukaan ei verovaroja jaeta.

On toki tarpeellista ja suotavaa, että suomalaiset yritykset saavat ensiapua tuen muodossa, joka mahdollistaa yrityksen toiminnan jatkamista ja työllistää suomalaisia työntekijöitä.

Tavoitteena tulisi olla, että luodaan yrityksille mahdollisuus jatkaa toimintaa myös näinä vaikeina aikoina. Ensimmäisenä tulee mieleen lakisääteiset sosiaalimaksut ym. vastaavat. Olisiko tässä syytä tarkistaa tilanne? Samoin täytyisi olla mahdollista työllistää lomautettua henkilökuntaa niin, ettei siitä koidu karanteenia tai muuta haittaa työnantajalle eikä työntekijälle. Tämä helpottaisi huomattavasti saamaan Suomi jaloilleen uudelleen.

On muistettava, että kaikki jaettu tuki on maksettava takaisin, ja me veronmaksajat olemme maksajana loppupäässä. Toivossa, että korot pysyvät lähellä nollarajaa.

Leif Sippus

Maksamaa, Vöyri

Kommentoi