Lukijoilta: Koronan kokoontumisrajoitukset

Parin kuukauden ajan olen jo seurannut näitä maailmancupin talviurheilutapahtumia. Olen kuitenkin kovasti kummeksunut, että miten näitä saadaan edes järjestää. Vaikka sitten ilman yleisöäkin. Paikalla täytyy olla kuitenkin toista tuhatta ihmistä jossain hiihtokeskuksessa pienellä alalla ja vielä ympäri maailmaa tulleina.

Samaan aikaan täälläkin saisi kokoontua vain 10 ihmistä kerralla. Monessa maassa on vielä tiukemmat rajoitukset ja sielläkin on näitä tapahtumia järjestetty.

Kuinka voi olla, että jossain Saksassa ei saa poistua kotoa kuin välttämättömille asioille ja sitten kilometrin päässä järjestetään kaupunkisprinttitapahtuma melkoisen väkimäärän kesken.

Suomessakin järjestetään Salpausselän kisat ja sielläkin on varmasti ilman yleisöäkin yli tuhat ihmistä kokoontuneina. Hiihtäjiä, huoltajia, toimitsijoita, tuomareita ja tiedotusvälineiden edustajia, kyllä siellä väkeä riittää.

Tavalliset ihmiset eivät voi pitää kokouksia, juhlia ym., ettei mene 10 ihmisen raja yli.

Totuuden nimessä täytyy kyllä sanoa, että monessa kauppakeskuksessakin on ollut sisällä aika paljon enemmän väkeä kuin vain 10 ihmistä. Kaipa ihmisten on päästävä ostamaan itselle tärkeitä asioita. Kyllähän näissä rajoituksissa on vaan säätämistä. Aivan eri lailla eri toimijoita kohdellaan.

Nämä hiihtotapahtumat eivät ole kuitenkaan niitä välttämättömyyksiä. Kyllä ne voisi tänä vuonna jättää väliin. Muutenkin tuntuu käsittämättömältä, että mitä järkeä on pitää urheilukilpailuja ilman maksavia katsojia. Yhtäkkiä tuntuisi, että ei ole kannattavaa.

Kyllä samat rajoitukset pitäisi koskea kaikkia samalla lailla ja viranomaisten pitäisi valvoa niitä. Kyllä johonkin Lahteen pitäisi viranomaisten ilmoittaa, että kisoja ei pitäisi järjestää.

Vesa Ala-Riihimäki

Peräseinäjoki

Kommentoi