Lukijoilta: Koronavitsaus koettelee parisuhteita

Koronarajoituksia on entistä huolellisemmin noudatettava. Se on pakko. Maailmalla on sairastunut yli 16 miljoonaa ihmistä ja niistä 5 miljoonaa vain heinäkuussa. Koronan on todettu mutatoituneen 10 kertaa helpommin tarttuvaksi. Lisäksi on todettu, että taudin sairastaneen vastustuskyky onkin lyhyt. Taudin voi saada uudestaan. Osittain pysyvästi vaurioituneet parantuneen elimet eivät kestäisi uutta tartuntaa vajaakeuhkoilla.

Floridassa tautiin kuoli taas täysin terve 9-vuotias tyttö. Nyt Suomessa lipsutaan vaarallisesti ohjeista. Uusia tartuntoja on ryöpsähtänyt esiin. Lohjan rippileirillä todettiin juuri 37 altistusta ja kymmeniä altistuneita eri puolilla Suomea. Koulut alkavat ja liikkuvuus lisääntyy ulkomaillekin. Miksi sinne on nyt mentävä? Nythän on hätätilanne. Omaisista vastuussa liikun eristyksissä auton sisällä ja hoidan ulkona vain pakolliset asiat. Satunnainen ovenkahva voi kuitenkin olla kohtalokas ja altistaa kauniin, elottoman koronarobotin uhriksi.

Mitään lähikontakteja ei voi ottaa. Jopa sukulaisia ja läheisiä on suojeltava välttelemällä. Tv-studiossa istutaan metrien päässä. Ei kättelyjä. Käsien pesu monesti päivässä. Kuukausia kestänyt tilanne eristää seurustelevat parit toisistaan. Onko se mahdollista? Pysyykö intohimoinen rakkaus aisoissa tyytyen vain halukkaisiin kaihoisiin katseisiin?

Kyseessähän on luonnon suurin perusvoima, joka uhmaa jopa kuolemaa. Perheessä kaikki sairastuvat parin viikon oireettoman itämisajan jälkeen. Jos mies yhtyy naiseensa intohimon magneettisessa puuskassa syleilemällä, halailemalla, ympäriinsä suudellen samalla kouristuksenomaisesti itseään vasten voimakkaasti rutistellen, hän ei kylvä ihmisen vaan koronan siemenet.

Kyseisen operaation seurauksena voi olla hengenmeno. Pitääkö kansan elää kuin munkki ja nunna kammioissaan kuolettaen kaikki läheisen kosketuksen antamat lämpimän ihon terapeuttiset olon harmonisoivat vaikutukset? Elossapysyminen on tietenkin ykkönen, mutta asiaan liittyy mentaalisia kysymyksiä, jotka voivat oirehtia yllättävästi paineiden kasvaessa.

Ainahan elämä on sattumanvaraista. Ruton iskettyä ja kaadettua lähes puoli Eurooppaa 1300-luvulla ihmiset luulivat ennustetun maailmanlopun tulleen ja alkoivat elää hillittömästi elämästä kaiken irti ottaen. Viina ja seksi riehaannuttivat ihmiset parittelemaan yleisissä orgioissa kenenkään suostumusta kyselemättä. Saattoi olla hyväkin. Tämä luonnonvoima korjasi vähitellen väkilukua ja tarvittavaa työvoimaa syntyi. Samasta syystähän Suomeen sodan jälkeen tulivat ylisuuret ikäluokat.

Nyt ei auta loitsu, eikä rukous, vaan järkevä toiminta ja elämänmeno. Lääketiede ponnistelee taudin voittamiseksi. Hyvän elämänohjeen antaa Monte-Criston kreivin viimeinen lause: ”Kaikki inhimillinen viisaus sisältyy sanoihin: Odota ja toivo!” Kärsivällisyys on suuri hyve.

Matti Hurme

Vaasa

Kommentoi