Lukijoilta: Kosto on tullut politiikkaamme jäädäkseen

Keskustan operaatio haiskahtaa vahvasti kostolta. Sosialidemokraatit vetivät 2003 tukensa pois silloisen hallituksen keskustalaiselta pääministeri Anneli Jäätteenmäeltä. Nyt vastaava näytelmä toistui, kun keskusta ilmoitti, ettei hallituksen pääministeri Antti Rinne (sd) nauti enää keskustan luottamusta.

Sen sijaan muut hallituspuolueet, vasemmistoliitto ja vihreät sekä RKP halusivat Rinteen jatkavan pääministerinä.

Anneli Jäätteenmäki joutui jättämään pääministeritehtävänsä Irak-vuotosotkujen takia.

Rinne puolestaan sekosi postin työehtokiistaan. Se kuitenkin päätyi postilaisille taisteluvoitoksi. Noin 700 postityöntekijää ei joutunut keskustajohtoisen postihallituksen vaatimuksesta siirtymään nykyistä halvemman työehtosopimuksen piiriin. Postityöntekijän torjuntavoitto vain lisäsi Rinteen poliittisen ajojahdin vauhtia.

Vaikkei kostoa tunnustettaisikaan, niin siitä huolimatta se on tullut politiikkaamme jäädäkseen. Poliittisten intohimojen takia voimme niin sanottuja poliittisia ruumiita nähdä jatkossakin.

Rinteen ohella ministeripaikkansa joutui jättämään myös valtion omaisuusohjausministeri Sirpa Paatero. Näistä haluaa kunnian ottaa kokoomuskin, jonka johto voi soitella oppositiopolitiikkansa lomassa ilovirsiä.

Pentti Välimaa

Pori

Kommentoi