Lukijoilta: Kristillinen käsitys avioliitosta

Pääkirjoituksessa 9.8. vedottiin kristilliseen käsitykseen ihmisestä. Jeesus kiteytti asian seuraavasti: ”ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa loi heidät mieheksi ja naiseksi... sen tähden mies luopukoon isästään ja äidistään ja liittyköön vaimoonsa ja niistä kahdesta tulee yksi liha” (Matteus 19:4-5).

Myöhemmin hän sanoi: ”on sellaisia, jotka ovat äitinsä kohdusta syntyneet avioon kelpaamattomina. On myös niitä, jotka ihmiset ovat tehneet avioon kelpaamattomiksi” (Matteus 19:12).

Raamattu antaa selvän osviitan siitä, että avioliitto ja seksielämä on tarkoitettu vain miehelle ja naiselle avioliitossa. Homoseksuaalisuudesta Raamattu antaa yksiselitteisesti kielteisen kuvan ja katsoo, että homoseksuaalisuuden, haureuden harjoittajat ja huorintekijät (monien muiden kanssa) eivät peri Jumalan valtakuntaa.

Näin sanoo ihmisiä rakastava Jeesus. Näin sanoo Jumalan Sana.

Kristinopin mukaan ihminen on syntiinlangennut ja siksi tarvitsee anteeksiantamuksen kaikesta synnistä, myös seksuaalisista synneistä. ”Kaikki ovat syntiä tehneet ja Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden (=Jumalalle kelpaavuuden) hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa” (Room. 3:23-24). Se kehottaa että kukin omalta kohdaltamme haluaisimme hylätä syntimme ja turvautua Jeesuksen ristillä suorittamaan sovitukseen. Olisi kuitenkin väärin toisia ihmisiä kohtaan jos emme kertoisi, mikä on Jumalan tahto.

Kirkkomme järjestyksessä sanotaan että raamattu on opin ja elämän ylin ohje. Siksi kirkolla ei ole muuta mahdollisuutta, kuin pysyä miehen ja naisen avioliitossa.

Perhe on kautta aikojen ollut yhteiskunnan perusyksikkö. Miehen ja naisen avioliitossa syntyy luonnollisesti yleensä myös lapsia ja onkin tutkitusti paras kasvupaikka lapsille. Siksi aviouskollisuus suojaa koko yhteiskuntaa.

Jumalan antamat ohjeet ovat meille kaikille parhaaksi ja suojaavat nimenomaan heikoimpia eli lapsia.

Perheessä josta puuttuu joko isä tai äiti, lapselta jää kokematta jotakin tärkeää. Siksi lapsen hankkiminen ns. homo- tai lesboperheeseen on lähinnä vain ihmisten itsekkäiden halujen toteuttamista. Tukekaamme yksinhuoltajia heidän kasvatustehtävässään.

Reko Kauranen

Vaasa

Kommentoi