Lukijoilta: Kristitty pidä kiinni arvoistasi!

Kirkolliskokousvaalien alla muutamia mielipiteitä ja näkemyksiä kirkkoamme koskien.

Omaan sloganiini viitaten, kristittyjen tulisi entistä enemmän sekä arvostaa että pitää kiinni siitä kristillisestä arvopohjasta, johon meidät on kasvatettu. On edelleen tosi tärkeää, että meidän kouluissamme säilyy nykymuotoinen uskonnonopetus, vaikkakin puhutaan elämänkatsomustiedon korvaavan sen ennemmin tai myöhemmin.

Miksi koulujen kristillisiä joulujuhlia ei saisi järjestää enää kirkoissa? Miksi näissä asioissa annetaan periksi? Vaikka Suomi on vielä kristitty maa? Vai onko? Evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluu noin 68 prosenttia kansasta. Ei kai tarvitse vaieta siitä, että tunnustaa kristinuskoa?

Muslimit näyttävät julkisesti uskonsa Allahiin. Eikö länsimaistenkin pitäisi olla enemmän oman uskonsa takana? Oman uskonsa tunnustamiseen toki tarvitaan rohkeutta. Ylisuvaitsevaisuuden virtaan ei meidän myöskään tarvitse suostua.

Kirkon perustehtävä ei saa unohtua sen keskustelun alle, miten kirkon tulee muuttua ja olla moderni nykyajassa. Mielipiteet ovat moninaisia siitä, mitä kirkon tulee hyväksyä tai olla hyväksymättä.

Mietin sitä, pitääkö kirkon niin merkittävästi muuttua? Pidetään arvossa ja käytössä Raamattu, Jumalan sanan ilmoitus, Katekismusta unohtamatta. Tietysti on selvää, että yhteiskunta muuttuu, digitalisaatio etenee, ja sen avut ovat myös kirkon käytössä jo nyt.

Globalisaatio eli maailmanlaajuinen verkottuminen on nykypäivää.

Mielestäni kirkon tulee säilyä paikkana jonne, on heikon, sairaan, elämän kolhiman, miehen, naisen helppo tulla saamaan lohdutusta, turvaa ja tukea hengellisissä mutta myös sosiaalisissa ja taloudellisissa asioissa.

Kristityt ajattelevat, että ihmisarvo on kaikilla, olkoonpa hän eritavalla sukupuolisesti suuntautunut tai muun maan kansalainen tai syrjäytynyt.

Jarmo Latvala

Kurikka

Kommentoi