Lukijoilta: Kuinka siteerata Raamattua?

Lännen Media on haastatellut arkkipiispa Tapio Luomaa Päivi Räsäseen kohdistuvien syrjintäepäilyjen johdosta. Luoma toteaa seuraavasti: ”Kristityn tehtävänä ei ole loukata tai leimata mitään ihmisryhmää. Tämä on minusta aivan selvä asia. Se, että yksittäinen ihminen tai jokin ihmisryhmä leimataan ja nimitetään syntiseksi, ei tuo ketään lähemmäksi kristinuskoa”.

Luoman mukaan esitutkinnoissa ei ole kyse uskonnonvapauden rajoittamisesta tai siitä, voiko Raamattua siteerata julkisesti.

Voi Sinua Jeesus, kun leimasit ja tuomitsit aikalaisesi ihmisryhmät; fariseukset, papit ja kansanjohtajat ja sanoit loukkaavia sanoja virkamies Herodeksesta nimittäen häntä ketuksi. Ja kaiken kukkuraksi tuomitsit heidät julkisesti syntisiksi todeten heidän jopa olevan isästä perkeleestä.

Voi Sinua Paavali, kun kirjoitit Korintin seurakuntalaisille: ”Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset, eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa”. Et tainnut Paavali tietää, ettei noin olisi saanut kirjoittaa!

Voi Teitä menneitten vuosisatojen herätysliikkeiden johtajat; Ukko-Paavo, Laestadius, Renqvist, Hedberg ja Muroma, kuinka te kehtasittekaan herätellä kuulijoitanne synnin unesta julistamalla synnin synniksi.

Luoma on oikeassa siinä, ettei loukkaaminen ja leimaaminen tuo ketään lähemmäksi kristinuskoa.

Entä aikamme saarnat? Saarnatuoleissa onkin kartettu puhetta synnistä ja parannuksesta.

Mutta mitä kirkossamme silti tapahtuu; kirkot tyhjenevät ja kaste- ja vihkitoimitukset vähenevät.

Vaikuttaa siltä, ettei nykyinen ”rakkauden ja suvaitsevaisuuden sanoma” sekään tuo ketään lähemmäksi kristinuskoa.

Kysynkin Teiltä kirkkomme piispat: Kun olemme jo yllin kyllin saarnanneet rakkautta, armoa ja taivasta, olisiko jo aika saarnata myös synnistä, parannuksesta ja kadotuksesta ja kuinka voimme sen tehdä joutumatta esivallan kouriin?

Esko Piiroinen

pastori

Alavus

Kommentoi