Lukijoilta: Kuka kantaa vastuun?

18.11. Ilkka-Pohjalaisessa oli juttu kuinka susilauma oli tappanut hirviporukan metsästyskoiran, tällä kertaa Ylistaron Alapäässä. Tänä vuonna ovat sudet tappaneet Suomessa jo 30 metsästyskoiraa ja haavoittaneet useita. Miksi poliitikot eivät tee asialle mitään?

Kansalaisaloite suden kannanhoidolliselle metsästykselle keräsi viikossa yli 60 000 kannatusta ja jätettiin eduskunnalle. Byrokraattinen asioiden hoitaminen valiokuntakäsittelyineen kestää noin vuoden ja on suuri vaara, että se pahin, ihmisuhri tulee kohta, ellei käsittelyä jouduteta.

Maatalous-metsäministeri Jari Leppä kävi jokin aika sitten kysymässä Brysselistä lupaa kannanhoidolliseen metsästykseen: Eivät antaneet lupaa. Eihän Brysselissä toki susia tarvitse pelätäkään.

Suututtaa päättäjien selkärangattomuus: Ottakaa mallia Unkarin pääministeri Viktor Orbanista, joka uskaltaa sanoa EU-herroille myös ”ei”. Onko syynä nössöilyyn välinpitämättömyys, tyhmyys vai pelko? En tiedä, mutta nyt on saatava vauhtia susikannan pienentämiseen. Kuka ottaa vastuun, kun koulutieltä lapsi joutuu suden suuhun tai ulkoilureitillä oleva lenkkeilijä joutuu susilauman yllättämäksi? Tuskin kukaan ainakaan Brysselin narreista ja maatalousministerimmehän piiloutui jo EU-herrojen selän taakse.

Ari Lehtimäki

Ilmajoki

Kommentoi