Lukijoilta: Kuka keskustan puheenjohtajaksi?

1. Keskustan kannalta paras puheenjohtaja on se, joka pystyy nostamaan kannatuksen nousuun. Paavo Väyrynen on tehnyt tämän 1970–80-luvuilla, kun Johannes Virolainen oli riiannut demareita päästäkseen näiden avulla presidentiksi, ja toisen kerran vuoden 2011 romahduksen jälkeen vuoden 2012 presidentinvaalien ehdokkaana.

2. Valtakunnan kanalta paras puheenjohtaja on se, joka pystyy pitämään maan erossa sodista ja konflikteista, eli henkilö, joka haluaa palauttaa maan joka suhteessa puolueettomaksi ja haluaa estää sotaliittoihin osallistumisen. Koskee myös EU:n sotaliittoa, mikä olisi käytännössä osa Natoa. Paavo Väyrysellä on Paasikiven-Kekkosen linjasta pitkäaikaisin kokemus ulkoministerinä ja haluaa palauttaa tuon politiikan valtakunnan linjaksi.

3. Kuka pystyy muuttamaan mielikuvan keskustasta kokoomustakin oikeistolaisempana puolueena? Paavo Väyrynen on yrittänyt tuputtaa köyhän asiaa Sipilän hallitukselle. On kritisoinut, että ”liberaalit” ovat kaapanneet puolueessa vallan.

4. Kuka on kritisoinut keskittävää metropolipolitiikkaa ja haluaa perinteisen aluepolitiikan takaisin?

5. Kuka on kritisoinut maan taloudelle haitallista valuuttaa ja on yrittänyt kumota euron yksinvallan tekemällä kansalaisaloitteen? Ketkä vastustivat Väyrysen aloitetta eduskunnassa? Vastaus: mm. Juha Sipilä ja seurakuntansa, jonka sisältä uusi puheenjohtaja haluttaisiin valita.

6. Kenen johdolla olisi mahdollista päästä eroon pakotesodasta ja saada maanviljelijöille sitä kautta palkankorotus ja kunnille lisää verotuloja?

7. Kuka puhui kontrolloidun maahanmuuton puolesta jo ennen vuoden 2015 muuttoaaltoa? Rajatarkastuksia ei ole vieläkään palautettu.

On vanha poliittinen viisaus, että jos muu ei auta, niin kannattaa kokeilla totuutta. Keskusta on nyt siinä tilanteessa, että pikkupoliitikkojenkin kannattaa lopettaa johdon nuoleskelu ja kannattaa rehellisyyden nimissä kutsua Paavo Väyrynen nostamaan puolue suosta.

Sipilän ei pidä antaa valita seuraajaansa. Sipilän pitää erota välittömästi eikä vasta syksyllä.

Mauri Nygård

fil.lis., maakuntaliiton johtaja ja kunnanjohtaja emeritus, 33 vuotta keskustan jäsen, mutta ei tällä hetkellä

Kokkola

Kommentoi