Lukijoilta: Kuka puolustaa duunaria?

Ystäväni Karl Marx kertoi meille duunareille jo aikanaan, että pääoma keskittyy pääoman luokse, ja yhä harvempien käsiin. Se on tämän, meille kalliin, vapaan kapitalistisen järjestelmän syvin olemus ja perusluonne. Sen historiamme oikeaksi todistaa, niin Suomessa, kuin maailmalla.

Tämän mukaan myös Suomen yrittäjäpiirien johtomiehet ja naiset puhuvat ja toimivat. He haluavat Suomesta kehitysmaan. Maan, jossa vain harvat saavat olla onnellisia, ja aurinkolomia viettää. Sitä nämä heidän viimeaikaiset ulostulonsa tarkoittavat.

Maamme poliittinen oikeisto on näyttänyt sille linjalle ja pyrkimyksille täyttä vihreää valoa, kuten aina. Se on heidän moraalinsa.

Mutta kuka puolustaa duunaria Suomessa? Sen duunarit tietävät jo työelämän kokemuksella, että mitään etuja ja oikeuksia ei ole meille ilman ay-liikettä ja poliittista työväenliikettä saavutettu. Ei ole ennen, eikä myöskään nykyään.

Vastakkainasettelu on työelämässä aina läsnä. Se tarkoittaa, että valtakunnalliset, sekä yleissitovat sopimukset tarvitaan myös jatkossa. Paikallisesti on aina saanut sopia paremmista työehdoista ja palkoista. Se on fakta Suomessa, jos ihmisten yleistä onnea ja työrauhaa rakastaa...

Arne Mäenpää

levyseppä (emeritus)

Vaasa

Kommentoi