Lukijoilta: Kuka välittää suomalaisista?

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tuppurainen sanoi viime vuonna, että ”oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista”. Tähän näkemykseen kiteytyy hallituksen suhtautuminen suomalaisiin ja se näkyi esimerkiksi Brysselin neuvotteluissa, kun sovittiin EU:n “elvytysrahoista”.

Kun nämä ”tuppuraiset” neuvottelevat Euroopan Unionissa suomalaisten eduista, olemme tulevaisuudessakin vain maksajan roolissa. Kuulimme juuri, että saamme entistä vähemmän elvytysrahaa Unionilta ja maksamme entistä enemmän – tämäkin vain ilmoitusluontoisena asiana ja taas miljardi katosi tuosta vain.

Luulevatko ministerimme tosissaan, että EU pitää meistä automaattisesti huolta, kun olemme kilttejä ja kuuliaisia? Ei todellakaan! Ei Unionia kiinnosta joku pohjoinen pikkuvaltio ja harvaan asuttu maa. Siksi meidän täytyy pitää kovempaa ääntä itsestämme.

Suomen hallituksen ja sen ministereiden tulee toimia kaikissa tilanteissa Suomen ja suomalaisten parasta ajatellen. Muunlainen toiminta on epäisänmaallista ja edesvastuutonta!

Kuka välittää suomalaisista yrityksistä ja yrittäjistä?

Tuskin istuva hallitus. Turpeen verotus ja liian nopea alasajo on jo nyt aiheuttanut tuhansia työttömiä ja 800 miljoonaa euroa suomalaisten turveyrittäjien omaisuutta on tuhoutunut ja miljarditappiot ovat tulossa. Tilalle tuodaan ulkomailta puuhaketta ja turvetta laiva- ja rekkalasteittain, koska suomalainen turve ei enää kelpaa veronkorotuksen jälkeen.

Nyt suomalainen yksityinen lääkealan laboratorio on kehittänyt mullistavan koronarokotteen, joka annettaisiin nenäsumutteena. Ulkomailla on oltu erittäin kiinnostuneita tuotteesta juuri sen edullisuuden ja käytännöllisyyden takia. Tähänkin hankkeeseen valtio on suhtautunut nihkeästi eikä tukea ole tullut, vaan luotetaan enemmän EU:n rokotehankintaan. Uutta Nokiaa on siis turha odotella, jos ei hallitusta kiinnosta tukea kotimaisuutta.

Helsinkiin ja Turkuun tilattiin yli 100 sähköbussia Kiinasta. Bussikoritehdas Lahdessa olisi pystynyt kehittämään oman sähköbussituotantonsa, jos vain olisi saanut valtion tukea – mutta eipä kiinnostanut. Sen sijaan että olisimme saaneet kotimaisen, Pohjolan olosuhteisiin suunnitellun laadukkaan sähköbussin, ajettiin Lahden tehdas alas ja satoja ammattitaitoisia ihmisiä jäi työttömäksi.

Ei mene hyvin suomalaisella duunarillakaan.

Sosiaali- ja terveysministeri esitteli juuri ulkomaalaisille rakennustyöläisille epidemiatukea. Mutta mihin unohdettiin taas suomalainen duunari? Kyllä suomalainenkin tarvitsee tukea, jos joutuu olemaan pois töistä koronan takia. Jotkut työnantajat maksavat palkkaa koronapäiviltä, mutta eivät kaikki.

Tuliko mieleen ministerillä, että ulkomaalaiselta halpatyövoimalta pitää vaatia pakollinen koronatesti, ennen kuin tulevat Suomeen? No, eipä tullut mieleen. Lentoliikenteen koronarajoitukset eivät ole koskeneet Skopjen siirtotyöläisten lentoja. Juuri Skopjesta on tullut paljon koronavirusta Suomeen.

Onko hallitukselle siirtotyöläisten työllisyyden turvaaminen tärkeämpää kuin suomalaisten työntekijöiden?

PS:n kansanedustaja Vaasasta

Kommentoi