Lukijoilta: Kukaan ei saa kiusata!

Olen huomannut kuinka ihmiset kiusaavat toisia. Kiusaaja haluaa jotenkin loukata ja satuttaa kiusattua. Usein hieman ujommat ihmiset joutuvat herkemmin kiusaamisen kohteeksi, kun eivät välttämättä pysty puolustamaan itseään niin hyvin. Jos ihminen on esimerkiksi erilainen kuin muut pukeutumistyylin tai mielenkiinnon kohteidensa takia, voi pahimmassa tapauksessa joutua kiusatuksi.

On surullista huomata, että moni joutuu joskus elämänsä aikana kiusaamisen kohteeksi. Kiusaaminen on aina väärin, ja meidän ihmisten pitäisi ymmärtää, että se ei ole oikein millään tavalla.

Kiusattu tuntee olonsa usein hyvin ulkopuoliseksi. Ajattelepa jos sinua kiusattaisiin, miltä se tuntuisi? En usko, että kovin mukavalta.

Kiusaaminen voi olla nimittäin jokapäiväistä, ja sitä voi tapahtua myös netissä. Netissä kiusatun kuvia voidaan levitellä ja niistä saatetaan tehdä pilakuvia.

Netissä leviävien kuvien kautta ihmisetkin saavat ajatuksen jonkun erilaisuudesta ja muusta. Tällöin harva uskaltaa lähestyä kiusattua, koska on jo kuullut hänestä väärää tietoa.

Kiusaajalla voi olla monia syitä miksi hän kiusaa. Esimerkiksi, jos kotona on vaikeaa ja haluaa purkaa vihaansa muihin. Silti kiusaaminen on aina väärin eikä sitä pitäisi hyväksyä missään muodossa.

Kiusaamisesta ei ole mitään hyötyä kenellekään. Pitkäaikaisen kiusaamisen tuloksena kiusattu voi päätyä pahimmassa tapauksessa itsetuhoisiin tekoihin.

Kukaan ei halua joutua kiusatuksi. Et varmasti sinäkään. Kiusattu tuntee olonsa epätasa-arvoiseksi, mitä kukaan tässä maailmassa ei saisi tuntea. Et varmasti haluaisi tuntea samaa tuskaa, jota kiusattu joutuu päivittäin kestämään.

Kaikkien meidän tulisi elää elämäämme arvostaen ja hyväksyen toiset ihmiset. Kaikki ovat erilaisia, ja se on rikkaus. Jos olisimme kaikki samanlaisia, olisi elämämme varsin tylsää.

Uskon kiusaamisen loppumiseen ratkaisuna vain sen, että me ihmiset ajattelisimme omia tekojamme. Toivon, että tajuaisimme myös sen, että jokainen on arvokas ja erilainen, eikä kukaan ole toista ylempänä. Niinpä kehotan sinua ajattelemaan sitä.

Tärkeintä on, että ajattelemme ennen kuin sanomme tai teemme asioita. Kun me joskus loukkaamme ihmisiä, on tärkeää pyytää anteeksi.

Ilona Hautamäki

Seinäjoki

Kommentoi