Lukijoilta: Kuntaliitos ei ajankohtainen Vaasan seudulla

Käynnissä olevan vaalikampanjan aikana on jälleen alkanut näkyä signaaleja Mustasaaren ja Vaasan yhdistämisestä. KD: n kuntavaaliehdokas Heimo Hokkanen kirjoittaa I-P:ssä 18.5.2021, että neuvottelut on aloitettava uudelleen. Keskustan ehdokas Aleksi Koivisto esitti jopa, että Mustasaari olisi sisällytettävä (Vbl 1.5.2021). Ja keskustelu tuskin päättyy tähän, valitettavasti.

Joidenkin vaasalaisten ja myös mustasaarelaisten on ilmeisesti vaikea ymmärtää, että Mustasaari ei ole kiinnostunut kunnallisesta fuusiosta, ei varsinkaan sisällyttämisestä.

Mustasaaren kansanäänestys osoitti, että yli 61 % mustasaarelaisia ei halua yhdistyä Vaasaan. Joillakin alueilla vastaus oli yli 80 % (Björköby ja Vallgrund).

Åbo Akademin tekemässä tutkimuksessa mustasaarelaisten suhtautumisesta politiikkaan ja poliitikkoihin ennen kansanäänestystä ja sen jälkeen osoittaa, että luottamus noudatettuun politiikkaan on lisääntynyt, kun poliitikot seuraavat asukkaiden mielipidettä asiasta.

Olen yksi Mustasaaren kunnan poliitikoista, joka kuuntelee äänestäjiä, ja olen myös työskennellyt ja työskentelee itsenäisen kunnan puolesta.

Vaasan seudulla on paljon yhteistyökysymyksiä, ja voimme panna ne täytäntöön sulautumiskeskusteluista riippumatta. Viimeisimmästä sulautumakeskustelusta tuli epämiellyttävä, enkä halua kokea samanlaisia keskusteluja tulevalla vaalikaudella.

Jätetään kaikki sulautumiskeskustelut ja -ehdotukset taaksemme.

Yhteistyön voimalla voimme yhdessä kehittää Vaasan seutua menestyväksi alueeksi, jota me kaikki haluamme.

Kenth Nedergård (r.)

kunnanvaltuutettu

kuntavaaliehdokas

Mustasaari

Kommentoi