Lukijoilta: Kuntavaalit huhtikuussa?

Kotikunnan päätöksenteko elää kuplassa. Samanhenkiset vahvistavat toistensa näkemyksiä ja mieltävät sen konsensuksena. Suunta on ollut kauan vailla vaihtoehtoja. Isojen ryhmien budjettipuheet ovat tulleet kuin samasta monistamosta

Eripuraa syntyy vain henkilövaaleista, joskus liitoskunnista. ProNurmon miesten kritiikissä on (Il-Po 11.11.) helppo yhtyä terveysaseman ihmettelyyn. Muuten on itse keskeisillä paikoilla istuvien jälkiviisaus omituista.

Koronan varjolla vanhoja virheitä ei voi lakaista piiloon. Iso kysymys on sitoutuminen. Ei puolueisiin, vaan tehtävään. Kun lähtee hoitamaan ihmisten asioita, sillä paikalla ei voi olla kuin valtaistuimella, jolta kerran neljässä vuodessa laskeutuu torille esittämään höveliä.

Päätoimittaja kysyi Il-Po:ssa 1.3. kaupungin ydinkeskustasta. Sunnuntain pääkirjoitus pohti samaa. Olen odottanut, koska nykyrakenteen puuhamiehet selittävät asian parhain päin.

Päätösten ja suunnitelmien tuominen julkiseen keskusteluun on riskialtista. Ehdokkaille riittää se pakollinen juttu ennen vaaleja. Björkenheimin siltaa sentään ei paatuneinkaan populisti enää ota vaaliaseeksi. Piia Kattelus tarjoaa maailmanselitystä omassa lehdessään. Viimeksi ihmettelin, kuinka luovasti hän pystyy yhdistämään asioita – Ranskan islamistien terroriteot ja maahanmuuttajien tuntiopettajan virat.

Kaikki eivät puhu valtuustossa. Osa ei ole paikalla ryhmäkokouksissa.

Sammutetut ovat lyhdyt. Jos he ovat asioista pihalla? Keskusta teki aloitteen tiedonkulun kohentamiseksi. Lienevätkö seminaarit lisääntyneet?

Kokoomus etenee kohti suurimman ryhmän statusta. Säännöllisin välein on ykkösketju toreilla ja lehtien palstoilla. Toivoisin keskustan selventävän maakuntamallin autuutta sotessa, niin Seinäjoen kuin Vimpelin mummankin kannalta. Vanhuskysymyksen käsittely on kokoomuksen agendalla. Kotona on niin hyvä olla. Sen katvealue vain on hirmuinen.

Toivon Seinäjoen kuplaan hiukan tuuletusta. Kaikki hyvän eväät ovat olemassa. Tänään hiukan homeessa.

Jarmo Lintala

Seinäjoki

Kommentoi