Lukijoilta: Kuntavaalit ja Suomen hallitus

Vaikka onkin kuntavaalit, niin en voi olla ottamatta kantaa hallituksen toimintaan kuntia kohtaan. Tässä lehdessä oli jokin aika sitten keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan kirjoitus, jossa hän otti kantaa turvetuotannon, turkistalouden ja karja- ja maatalouden puolesta. Ihmettelen, miksi hän ei ole eduskunnassa ja hallituksessa samaa mieltä. Nämä kaikki alat koskettavat Kauhavaa hyvin voimakkaasti.

Nyt on jo turvealalla tullut paljon työttömiä. Ja tässä on vielä se kummallisuus, että Ruotsissa turve on uusiutuva luonnonvara, mutta meillä ei.

Kauhavalla on tällä hetkellä menossa isoja rakennushankkeita eri puolilla Kauhavaa, mutta näitä pitää valvoa hyvin, että ei tarvitse muutaman vuoden kuluttua purkaa. Esimerkiksi Kortesjärvellä purettiin 3 vuotta vanha koulurakennus, nyt kyllä tehdään uutta.

Kuntien sivutiet ovat huonossa kunnossa joka puolella Kauhavaa. Näiden teiden varsilla asuu paljon vanhuksia. Näistäkin on kunnan syytä huolehtia. Kauhavankin pitää jättää vähemmälle ilmastosta huolehtiminen tässä vaiheessa. Rahoille on varmaan parempaakin käyttöä.

Sitten takaisin valtakunnan politiikkaan. Hallituksella on aivan hulluja suunnitelmia käyttää EU:ta saadusta rahasta 1,7 miljoonaa euroa ilmaston hoitoon. Kyllä Suomessa on tällä hetkellä varmasti parempaankin rahan tarvetta.

Keskusta on tällä hetkellä täysin vihreiden apupuolue. Oma mielipiteeni on, että niin kauan kun vihreät on hallituksessa, Suomi on hyvin äkkiä ajettu alas ja siinä menevät Kauhavankin elinmahdollisuudet.

Sakari Valkama (ps., sit.)

kuntavaaliehdokas

Kortesjärvi, Kauhava

Kommentoi