Lukijoilta: Kurvisen kujanjuoksu

Helsingin Sanomat uutisoi sunnuntaina kauhavalaisen kansanedustajan ja keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen lähettäneen lähialueen lukioiden ylioppilaille onnittelukortteja.

Vaikka ele on hieno ja kansanedustajien kesken yleistä, on toimintatapa tässä tilanteessa ollut ongelmallinen. Yleensä kansanedustajat postittavat onnittelukortit omaan piikkiin valikoidulle joukolle.

Kurvisen tapauksessa kortteja on massapostitettu koulun virallisen postin mukana. Tämä tarkoittaa sitä, että julkinen valta on edistänyt poliittisia pyrkimyksiä ja lisäksi myös kustantanut kansanedustajan onnittelukortin toimituksen.

Olen huomannut, että poliittisten nuorisojärjestöjen on todella vaikeaa päästä kouluille esittelemään toimintaansa. On erikoista, että koulu lähettää kansanedustajan kortteja nuorille, mutta poliittisten nuorisojärjestöjen kohdalla suhtautuminen on vastahakoista. Aina ei auta, vaikka koululle olisi tulossa useammankin eri järjestön edustus.

Kaikki toki mokaavat ja tällainen toiminta on varmaan joskus muinoin ollut ‘’maan tapa.’’ Mutta eikö mikään hälytyskello ole alkanut soida kouluissa tai Kurvisella itsellään?

Otetaanko alueen valtapuolueen asema niin itsestään selvänä asiana, että sen suuremmin ajattelematta voidaan antaa mainostaa keskustan väreissä kansanedustajan kotisivua alueen nuorille, vaikka sitten onnittelukortin varjolla?

Erityisen ikävänä pidän Kurvisen asennetta koko juttuun. Hän on ylentänyt itsensä virheellisesti alueen senaattoriksi ja pyrkinyt näpäyttämään kokoomusta stipendien myöntämisestä.

Ensinnäkin, alueella on eräs toinenkin senaattori ja toisekseen stipendejä myönnetään perustelluista ansioista, kuten yhteiskunnallisesta aktiivisuudesta.

Kirjassakin sanotaan, että ‘’joka itsensä ylentää, se alennetaan.’’ Luulisi, että keskustalla ei olisi piiruakaan varaa nyt vängätä selvässä asiassa.

Kaiken lisäksi Kurvinen on kansanedustaja ja lakimies. Näillä meriiteillä odottaisi pelisilmää, jos nyt ei ole pelkkää ‘’Härmän lakia’’ lukenut?

Jää nähtäväksi, kauanko Kurvisen kujanjuoksu asiassa kestää. Korttien massapostittamisen sijaan kaimani voisi näyttää esimerkkiä meille nuorille myöntämällä tehdyt virheet.

Antti Tuomela

Pohjanmaan Kokoomusnuoret

Kommentoi