Lukijoilta: Kysely joukkoliikenteestä ja pyöräilystä Vaasassa

Vaasan Ikkunassa oli uutinen otsikon aiheesta (14.8.2019). Siinä yleiskaavoittaja Jaakko Löytynoja hehkutti, että ”Mahtavaa, että kyselyyn vastasi näin suuri joukko vaasalaisia”. Jutussa mainitaan myös useita prosenttilukuja koskien kyselyn osioita. Avataanpa tätä hieman. Löytynojan mukaan vastaajia oli 561. Tätä kutsutaan ”huikeaksi joukoksi”.

Ok, Vaasan asukasluku 31.12.2018 oli 67 522. Sitten hieman prosenttilaskua. 561 vastaajaa on 0,83 prosenttia Vaasan asukasluvusta. Onko tämä suuri ja huikea joukko vaasalaisia? Enpä tosiaankaan usko.

Jutun mukaan vastaajista 72 % oli 30–60-vuotiaita (404 henkilöä), työssäkäyviä 74 % (415 henkilöä), tyytymättömiä Vaasan joukkoliikenteeseen 56 % (314 henkilöä). Ja pari muuta prosenttilukua lisää. Kadunsuunnittelupäällikkö(?) Siri Gröndahl toteaa, että ”Tämä on selvä viesti siitä, että kaupunkilaisten mielestä pyöräilyyn ja joukkoliikenteeseen pitäisi satsata jatkossa aiempaa enemmän”. Selvä viesti? Ei voi olla totta, epäselvempää ei voi olla!

Tällaisten kyselyjen perusteellako myllätään Kirkkopuistikko pyöräilyn pyhätöksi? On uskomatonta, että Vaasan virkamiesten päätöksenteko perustuu moisiin nollakyselyihin. Tämän uutisen perusteella en kuluttajana tai päätöksentekijänä olisi missään yhteistyössä WSP Finland Oy:n tai Traficomin kanssa.

Muutaman sadan henkilön mielipiteen perusteellako virkamiehistö käytännössä nollaa muiden kaupunkilaisten ajatukset kaupungin järkevästä kehittämisestä? On uskomatonta että Löytynoja ja Gröndahl väittävät kyselyn tuloksen edustavan vaasalaisten enemmistön mielipidettä. Alkaa mennä kukkahattuosastolle.

Henrik Gräsbeck

Vaasa

Kommentoi