Lukijoilta: Lakeuden puiston loistava luonnos

Kiitos Lauri Nuutilalle kirjoituksestaan Ilkassa 6.10.2019. Myös minä ilahduin, kun näin Rambollin suunnitelman Lakeuden puistosta. Uskon, että samoin tunsi moni seinäjokinen.

Mielestäni suunnitelma vastaa täysin sitä, mitä on keskusteltu useissa eri tilaisuuksissa ja hetkissä päättäjienkin kesken. Avoin, aktivoiva, helposti lähestyttävä, kaupungin keuhkot, vetovoimatekijä; kaikkea tätä tulisi Lakeuden puiston olla, ja sitä se näiden suunnitelmien mukaan tulee olemaankin.

En pahoittele ollenkaan, että Lakeuden puiston luonnos on tässä vaiheessa julkinen. Pidän avoimuutta suorastaan välttämättömänä. Jos teemme valmiit suunnitelmat ja laitamme ne kommentoitavaksi ilman todellista vaikutusvaltaa, emme kuule, vaan aliarvioimme asukkaita.

Nyt meillä on oikeasti aito mahdollisuus kuulla ja kuunnella, mitä kaupunkilaiset haluavat Lakeuden puiston olevan. Heitä vartenhan puisto tehdään.

Seinäjoen keskustaan on tällä hetkellä rakenteilla paljon uusia asuntoja sekä suunnitteilla vielä enemmän. Nyt tarvitsemme vetovoimatekijöitä, joilla nämä asunnot saadaan asutettua.

Lakeuden puisto on näin toteutuessaan kiistaton vetovoimatekijä, niin asukkaille kuin matkailijoillekin.

Henna Rantasaari (vihr.)

kaupunginhallituksen jäsen

Seinäjoki

Kommentoi