Lukijoilta: Lakeudenpuistosta edelleenkin huoli

Kiitos Lauri Nuutila ja monet muut jotka olette tuleet vahvasti puolustamaan puiston säilyttämistä tulevillekin sukupolville. Itse keräsin vuonna 2017 nimikeräyksin yli 1 400 nimeä puiston säilyttämisen puolesta.

En itse päässyt kuulemaan kaupungin suunnitelmaa puistosta, mutta nyt alkaa tuntua, että ehdotelmaa ja todella monen toivoma puiston säilyttäminen onkin vaarassa kuntapäättäjiemme, poliitikkojemme toimesta. Ihmetellä täytyy, missä menee vastuu tulevaisuudesta jos silmissä kiiluu vain oman edun tavoittelu.

Täyteen taloja, rakennuksia, betonibunkkereita, koska kaupungin väkiluku kasvaa ja kasvaa heidän kuvitelmissaan. Kasvaako todella jos kaikki viihtyisyys poistuu? Jopa paikallisen ilmaisjakelulehden päätoimittaja ihmetteli ”miten järkeä on puistossa, jota kaikki haluavat, mutta siellä ei ole ketään”!

Huh, huijaa. Olisiko hieman ennenaikaista ja typerää kyseenalaistaa viheriötä, jossa ei ole virikkeitä, joilla ne ihmiset sinne saadaan? Olisiko se parempi rakennuksia täynnä niin, ettei aurinko osu enää koko kaupungin keskustaan kuin satunnaisesti?

Järki hoi älä jätä. Elämää on meidänkin jälkeemme ja me emme saa pilata kasvavan kaupungin viihtyisyyttä suosimalla vain talo talossa kiinni olevaa kulttuuria.

Rakentaa voi vaikka sadan vuoden kuluttua, jos edelleen silloin ollaan sitä mieltä, että alue ei ole kaupunkilaisille tärkeä viheriönä ja viihtyisänä kokoontumis- ja tapahtumapaikkana.

Miten oli kadunvarsiparkkeeraaminen? Se on nyt nähty tarpeelliseksi säilyttää siltä osin kuin se enää on mahdollista.

Miksi mennään takapuoli edellä puuhun? Miksi ei voida ajatella hieman pidemmälle ja kuunnella kansaa laajemmin?

Kaupunkimme päättäjät ovat tuhoamassa koko kaupunkia, muuten en tätä näe. Heillä tuntuu vain olevan hyvin suppea näkemys pidemmän päälle ja rahankiilto silmissä mennään eteenpäin! Pysähtykää ajoissa, kaupungin keuhkot yskivät nyt pahemman kerran!

Sini Hirvonen

Nurmo

Kommentoi