Lukijoilta: Latua huudetaan jo politiikassakin

Politiikan maisemat vaihtelevat päivittäin, aallon pohjalta noustaan aallon harjalle. Tämä nähtiin Amerikan Yhdysvalloissa, missä aallot Trumpin ja Bidenin vaalikampaillussa löivät aina Capitol-kukkulalle asti.

Suomessakin on aloitettu varovasti tunnustella seuraavaa presidenttiä. Monen nuorenkin mielestä SDP:ssä Marinilla riittäisi saumaa aina presidentiksi asti. Vanhemmalla polvella saattaa olla muita vaihtoehtoja mielessä.

Marin on ottanut ulkopoliittisia irtiottoja lausumillaan. Tämä voi hiertää Marinin ja Niinistön välejä.

SDP:lle löytyisi muitakin oksia tähän savottaan.

Paavo Heinäluoma on jo muutaman vuoden käynyt seisoskelemassa Hakaniemen torilla. Ei sitä kaffetta ja riisipuuroa ole turhaan porukalla nautittu. Kyllä Paavossa pintaa on, josta kiinni ottaa. Urpilainenkin täyttää hyvin presidentin mitat.

Demarien suurin pelko on perussuomalaisten kova kannatus. Suuri uhka se SDP:lle onkin. Toisten herrojen pelko onkin viisauden alku. Entinen Sininen puolue purkaa traumojaan Soinista lähtien. Sampo Terho ja Simon Elo ovat jopa kirjoittaneet kirjan asiasta. Ei sunkaa Soini jo istu unelmissaan Mäntyniemen mäntyjen varjossa.

Karismaattinen presidenttiehdokas perussuomalaisilta puuttuukin. Politiikka on takin kääntöjen ihmemaa, mutta tuskin takin kääntäjiä nykyisissä perussuomalaisissa niin paljon on, että Soini kelpaisi. Ei sunkaa.

Kyllä Kultarannat kiiltelevät monen pojan ja muutaman tytön silmissä. Vakavissaan presidentiksi on jo pyrkimässä Olli Rehn. Mahtavaa olisi Olli Rehninkin ottaa perheineen vastaan jouluhaukea Mäntyniemessä.

Olli Rehnin persoona vaikuttaa vähän tiukalta. Hymyä ja pientä kevennystä joutuu odottamaan vesilasi kädessä, eikä sitä sittenkään tule.

Kokoomuksenkin pyrstötähteä saadaan vielä odotella. Kyllä sekin kirkkaana aikanaan loistaa.

Vihreitten Pekka Haaviston loisto on himmenemässä.

Monet vaalit vielä tässä käydään, ennen kuin presidenttiä päästään äänestämään. Seuraava ongelma on kuntavaalien järjestäminen. Eiköhän se jossain ulkoteltoissa, jatkuvalla kynien desinfioimisella järjesty?

Päivät kumminkin pitenevät. Eikö ole hienoa, kun pääsee hiihtämään ja voi jo kaukaa huutaa kurkku kuivana, jotta latua. Eiköhän sitä moni huuda politiikassakin?

Katriina Risku-Vartiainen

Vantaa

Kommentoi