Lukijoilta: Lehtimäen tulkinnat metsässä

Keskustasatraappi Esko Lehtimäki kirjoittaa (12.1.) tulkinnoistaan koskien kokoomuksen metsäpoliittisia linjauksia. Johtopäätökset ovat Lehtimäen henkilökohtaisia, eikä hänellä keskustapuolueen jäsenenä voi olla mitään käytännön käsitystä toisen puolueen, kokoomuksen, ohjelmatyön menettelystä.

Minä puolestani voin ottaa asiaan kantaa, sillä olen itse ollut eduskunnassa hyväksymässä kyseistä ympäristöohjelmaa. Mitä julkisiin kannanottoihin tulee, on yleisesti suositeltavaa tutustua asiaan etukäteen.

Kokoomuksen ympäristöohjelmassa todetaan metsistä seuraavaa:

”Metsien arvoa ei tule kuitenkaan ulosmitata metsänomistajien tai jalostusarvon kustannuksella. Metsien roolia hiilivarastona tulee kasvattaa ensisijaisesti sellaisilla keinoilla, jotka samalla maksimoivat puusta saatavan arvon kiintokuutiota kohden niin metsänomistajalle kuin jalostavalle teollisuudellekin ja jotka lisäävät pitkäaikaisesti hiiltä varastoivien puutuotteiden osuutta metsäteollisuuden tuotannossa.”

Tämän faktan perusteella Lehtimäen sivallukselta katkesi oksa. Kokoomuksen ohjelmassa tunnustetaan niin yksityisen metsänomistamisen arvo, teollisuuden puunsaanti kuin ihmisten työpaikat.

Toisin on Marinin hallitusohjelmassa, jota keskustakin on ollut sorvaamassa.

On mahdollista, että Lehtimäki kommentoi asiasta syntynyttä mielikuvaa Maaseudun Tulevaisuus –lehden (8.1.) artikkelin perusteella, jonka mukaan ”Osa kokoomuslaisista ajaa puolueen linjasta poiketen enemmän metsätalouden ja metsänomistajien etua painottavaa politiikkaa.”.

Sama puolueen sisäistä vastakkainasettelua puolestamme rakentava uutisartikkeli herätti hämmennystä varmasti myös kokoomuksen kannattajien keskuudessa maaseudulla.

Painotuserot puolueiden sisällä ovat kuitenkin osa normaalia puoluetoiminnan luonnetta, samoin kuin esimerkiksi Mauri Pekkarisen mielipide (10.1.), jossa hän järkisyin perusteli keskustapuolueen paikkaa oppositiossa.

Siksi en malta olla kysymättä pohjalaismaakuntien keskustaväeltä, miten vakavissanne pidätte mahdollisuuksianne puolustaa arvojanne uskottavasti punavihervasemmistolaisessa hallituksessa, jossa olette jo toistamiseen mukana?

Sipilän kikyllä pyyhitään parhaillaan työmarkkinapöytiä ja taloustilanne pitää hallituksen työllisyystavoitteen tavoittamattomissa.

Uskon, että kokoomuksella on yhä mahdollisuus kirkastaa linjaansa.

Uskon myös, että pystymme tarjoamaan oman vaihtoehtomme hallituspolitiikkaan oppositiosta käsin. Ahkera kansa ansaitsee parempaa.

Susanna Koski

Kokoomuksen varakansanedustaja

Vaasa

Kommentoi