Lukijoilta: Lenkillä susien kanssa

Kauniina sunnuntaina päätimme lähteä lenkille haukkaamaan raitista ilmaa. Minä, neljävuotias tyttäreni ja 7-kuukautinen vauvani kärryissä. Kuljimme Riimalintietä pitkin.

Puolessavälissä yksi auto pysähtyi ja pariskunta halusi kertoa susihavainnosta. Hetken kuluttua sain paikalliselta metsästäjältä viestin, jossa luki kylämme läpi kulkeneesta sudesta. Kotiin tultuani luen netistä, että samalla Riimalintiellä Helsingbyn kohdalla oli lenkkeilijä kohdannut suden samoihin aikoihin meidän lenkkimme kanssa.

Onko tämä tulevaisuutemme? Pitäisikö minun hankkia aselupa? Puolustaisin ilman muuta lapsiani. Sienimetsässä otin vain kattilankansia mukaan, jotta voisin tarpeen vaatiessa metelöidä. Mutta riittääkö meteli? Onko parasta jäädä jatkossa vain sisälle?

Kun iltaisin menen syöttämään kaneja tarkistan, ettei pihallamme seiso susi. Lähin havainto on tiellä keittiön ikkunan alla.

En anna lastemme leikkiä yksin ulkona. Metsällä pitäisi olla ihmiselle eheyttävä vaikutus. Tätä menoa metsällä on verenpainetta kohottava ja stressiä lisäävä vaikutus. Ihmiset sisällä lukkojen takana ja sudet vapaina lähiympäristössä. Kuka on vastuussa, jos jotakin tapahtuu?

Emma Lill-Their

Riimala, Mustasaari

Kommentoi