Lukijoilta: Liian pienet tulot vaikeuttavat suomalaisten lasten syntyvyyttä

Suomalaisen ei kannata synnyttää, koska taloudellisesti moni vanhempi joutuu liian tiukille. Monet ovat ansiotyössä ja lyhentävät asuntovelkaa.

Kotihoidon tuelle jääminen pelottaa äitejä, ja kaikki ansio on perheen isän varassa. Mutta isätkin haluaisivat olla kotona ja tutustua vauvaan.

Kahden viikon isyysloma on lähinnä vitsi. Moni isä sanookin vieraantuneen lapsestaan ja siksi koko vauvan hoitaminen on jäänyt äidille.

Suomalaisperheet elävät niukasti. Isän palkan pitää riittää ihan kaikkeen. Joulut ovat monille perheille vaikeita, koska rahaa pitäisi olla lahjoihin kaiken muun pakollisen lisäksi. Ei siis ole ihme, että lapsien syntyvyys on laskussa.

Toisin ovat asiat Suomeen tulleilla maahanmuuttajilla. Heidän suurisummaiset tukensa kannattavat ja tukevat heidän lastensa syntyvyyttä.

Silmäilin tässä taannoin ministeriöltä julkisuuteen vuotanutta listaa tuista, mitä maahanmuuttajaperheet saavat. Niin paljon eivät tienaa edes keskivertopalkkaa saavat kantasuomalaisvanhemmat yhteensä. Ei siis ole mikään ihme, että moni kokee tulleensa kohdelluksi väärin.

Kyllähän mielestäni jotakin perustuslain pykälää tuollainen puolueellinen tukien maksaminen rikkoo, tai ihmisoikeuksia, koska eikö kaikkien tulisi saada samat etuudet ja tuet, koska asumme samaa maata ja silloin tulisi noudattaa samaa lakia.

Olen haastatellut muutamia sosiaalityöntekijöitä, jotka pelkäävät puhua asiasta, koska heitä on uhattu irtisanomisilla. Muutamat sosiaalipuolen työntekijät ovat uskaltaneet kertoa, kun sanelukone on otettu pois päältä, että heitä hirvittää katsella suomalaisten lapsiperheiden taloudellista ahdinkoa ja samaan aikaan myöntää harkinnanvaraista toimeentulotukea suurehkoja etuuksia nauttivalle maahanmuuttajalle.

Eräskin sosiaalipuolella työskentelevä on sanonut, että tuet maahanmuuttajille ovat huomattavasti suuremmat.

Pelkän kotihoidon varaan joutuminen ja töistä pois jääminen saa kantaväestön miettimään, haluavatko he tehdä lainkaan lapsiaa, koska vanhempien kotona olemista ei tueta riittävästi.

Nykyinen järjestelmä on kovin puolueellinen. En ole rasisti ja tunnen monia maahanmuuttajia. He ovat naureskelleet itsekin sille asialle, ettei heidän kannata lähteä töihin, koska saa enemmän rahaa ja tukia, kun jää kotiin.

Kovin ovat kummallista tasavertaisuuden tulkintaa nämä erisuuruiset tuet kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien välillä.

Mikko Nevantakanen

Vaasa

Kommentoi