Lukijoilta: Liikkuminen Seinäjoen kaupungissa

Liikunnalla on ihmeellinen vaikutus kuntalaisiin; se auttaa oppimaan, kohottaa kuntoa, parantaa itsetuntoa ja lievittää stressiä. Myös vuorovaikutustaidot kehittyvät ja saatat saada uusia ystäviä, kun lähdet liikkumaan porukalla.

Liikkuminen on tärkeää vauvasta vaariin. Liikkumisen mahdollisuus pitää antaa kaikille kuntalaisille, myös niille kuntalaisille, jotka tarvitsevat toisen henkilön avukseen. Liikkumisen ilo kuuluu kaikille kuntalaisille. Liikkuminen myös osallistaa kuntalaisia.

Seinäjoen kaupunki on vireä ja monipuolinen liikuntakaupunki. Kaupungista löytyy paljon liikuntapaikkoja, luontopolkuja, ulkoreittejä sekä kevyenliikenteen väyliä. Liikkumiseen on kaikilla jollakin lailla mahdollisuus, jos sitä haluaa toteuttaa. Liikkuminen kannattaa aina.

Reuna-alueillakin on hyvin liikuntapaikkoja, luontopolkuja ja ulkoreittejä, mutta kevyenliikenteen väyliä puuttuu. Turvallinen liikkuminen pitää myös huomioida reuna-alueilla. Tärkeää on saada myös kevyenliikenteenväylät reuna-alueilta kantakaupunkiin. Luonto- ja ulkoreitistöjen kunnosta on myös tärkeää pitää huolta, että siellä liikkuminen on turvallista.

Peräseinäjoen osalta on tehty myös kevyenliikenteenväylästä aloite välille Keskusta–Haapaluoma sekä Luomankylä–Kihniänkylä. Näistä kevyenliikenteenväylistä hyötyisivät niin kuntalaiset, että matkailijat, joita on ympärivuoden Kalajärven matkailukeskuksessa.

Näin koronan aikana ulkoliikunnan merkitys on noussut valtavasti. Viikonloppuisin luontopolut ja ulkoreitit ovat olleet kovalla käytöllä, välillä ihan ruuhkaksi asti. Tämä on hieno asia, että kuntalaiset ovat nämä nyt löytäneet ja käyttävät niitä. On ollut hienoa huomata, että luontoon on lähdetty perheinä, työporukoilla, ystävien kesken jne. Vietetään yhteistä aikaa yhdessä liikunnasta nauttien.

Lähimatkailu on myös avartanut monien silmiä siitä, kuinka mahtavia paikkoja esimerkiksi ulkoreittejä ja nähtävyyksiä meillä on lähikunnassa, ei siis ”tarvitse lähteä merta eremmäksi kalaan”.

Pidetään hyvinvoinnista huolta ja käytetään Seinäjoen kaupungin palveluita.

Anne Flinkkilä (kesk.)

Seinäjoki

Kommentoi