Lukijoilta: Lisää tuosta kyykyttämisestä

Kiitos Virve Kangas (Ilkka-Pohjalainen 9.5.).

Huomasin tuon saman ongelman, kun minun täytyi tehdä selvitys myymäni kiinteistön myyntivoittoveron vuoksi.

Ensin täytyi palella puoli tuntia pihalla, että pääsisin esittämään asian. Kun pääsin sisälle, jonotin puoli tuntia lisää. Sitten: Asian olisit voinut tehdä omaverossa, siis netissä.

Kuinka minä tungen 20 vuotta säilytetyt korjauskustannukset kuitteineen nettiin? On eriskummallista, että ei voi esittää muuta kuin, että olisit voinut tehdä tuonkin omaverossa. Luulisi, että olisi enemmän ammattitaitoa virkailijalla. Hyvää huomenta, miten voin auttaa.

Printtaa tuosta lanketti ja täytä se. Niin tapahtui. Minulla oli exelillä yhteenveto kuluneilta vuosilta, mutta sekään ei kelvannut. Virkailija vastasi, että jos verottaja haluaa tutustua aineistoon, he soittavat.

Jos he soittavat, pitääkö minun ajaa Joensuuhun mapin kanssa vai onko Suomen verotoimisto valmis skannaamaan kuittini ilmaiseksi.

Ihminen, jolta kirjeen sain, oli Joensuussa. Hän tosin antoi erinomaista infoa veroasioissa, joten kiitos hänelle.

Jos Suomessa luotetaan pelkkään nettitouhuun, ei ole mikään ihme, jos vuotoa tulee. Toisaaltahan on hyvä, jos tapahtumat kohdistuvat kansalaisten hyväksi.

Ostat kesänviettopaikan, maksat palkkaverot, maksat varainsiirtoverot, korjaat rakennukset ja joka kalikasta maksat arvonlisäverot. Sitten, kun myyt kovalla työllä kunnostamasi paikan, niin maksat taas myyntivoittoveron. Veroa veron päälle.

Ja kyllä italiaisten kelpaa, kun rikas Suomi maksaa.

Pauli Korhonen

emerituseläkeläinen

Vaasa

Kommentoi