Lukijoilta: Lomautettiinko turhaan?

Vaasan kaupunginhallitus teki kovan luokan päätöksen 21.9.2020 lomauttaessaan lähes koko henkilöstön 3–14 päiväksi. Lomautukset sijoittuisivat vuosiksi 2020–2021.

Vaasan kaupunki on hakenut viisi miljoonaa euroa lisää rahaa valtiolta turvatakseen toimintansa ja paikatakseen alijäämäänsä. Uskon, että tuon rahan kaupunki myös saa, koska Suomen hallitus oli avokätinen lisäbudjetissaan kuntia kohtaan sekä päättäessään kriisikuntalausekkeesta kolmeksi vuodeksi eteenpäin alijäämien maksamiseksi.

Nämä asiat olivat varmasti kh:n jäsenten tiedossa päätöstä tehdessään.

Järjestöjen neuvottelijat esittivät yt-neuvotteluissaan seuraavaa: Mikäli yt-neuvotteluiden päättämisen jälkeen tulee esille sellaisia seikkoja, jotka vaikuttavat Vaasan kaupungin talouteen (esimerkiksi valtionosuuksien harkinnanvarainen korotus, lisämäärärahat budjettiriihen kautta sekä kriisikuntalauseke eli jousto alijäämän kattamisvelvoitteeseen tms.), tullaan ne huomioimaan päätöksenteossa myöhemmässä vaiheessa, esimerkiksi lomautuspäivien määrissä tai jopa lomautusten perumisessa.

Oliko tämä järjestöjen esitys kaupunginhallituksen jäsenten tiedossa? Mikäli oli, niin eikö ollut kenelläkään pokkaa äänestyttää lomautusten perumisesta? Mielestäni olisi järkevintä kh:n tehdä uusi päätös ja perua lomautukset vuodelle 2021. Mm. Porissa tehtiin tällainen päätös.

Lomautukset tuovat loven myös verotuloihin.

Myös Vaasan kaupungin inhouse-yhtiö Teese Botniassa on aloitettu mittavat yt–neuvottelut 50 henkilön irtisanomiseksi ja lomauttamiseksi. 50 henkilön irtisanominen tuo yhtiölle 1,5–2,0 miljoonan euron ”säästöt” palkkakustannuksina. Voiko tulojen lasku olla yksinomaan koronan syytä vai onko päätös ideologinen?

Keväällä Teese teki myös mittavat lomautukset kuten Vaasan kaupunki koronan vuoksi, mutta kaupungin puolella lomautukset tehtiin inhimillisemmin, tasapuolisemmin ja oikeudenmukaisemmin.

Teese lomautti esimerkiksi siivoustoimessa työparista toisen kolmeksi kuukaudeksi ja toinen jatkoi työssään. Missä oli tasapuolisuus, oikeudenmukaisuus ja solidaarisuus?

Kunnissa ja kuntien omistamissa yhtiöissä tarvitaan osaavia ammattilaisia riittävästi kuntalaisten palveluiden tuottamiseen. Se on monien osaavien ammattilaisten työn tulosta eikä töiden ja palveluiden laatua ja saatavuutta tule heikentää koronan varjolla lomautuksilla ja irtisanomisilla.

Pitää muistaa myös se tosiseikka, että työnantaja lomauttaa ja irtisanoo, eivät järjestöjen neuvottelevat luottamusmiehet.

Heikki Mustonen

JHL 21:n pääluottamusmies

Vaasa

Kommentoi